Društvo

Praksom do bolje pripreme studenata za potrebe savremenog tržišta rada

Fakultet vizuelnih umjetnosti Univerziteta Mediteran je jedan od dobitnika granta za institucionalno unapređenje u okviru projekta „Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost” – INVO . U pitanju je projekat Vlade Crne Gore koji sprovode Ministarstvo nauke i Ministarstvo prosvjete, a koji se finansira kreditom Svjetske banke.
Praksom do bolje pripreme studenata za potrebe savremenog tržišta rada
Portal AnalitikaIzvor

Projekat Multimedijalni studio - MMS ima za cilj da unaprijedi kvalitet visokog obrazovanja u Crnoj Gori putem uvođenja prakse u nastavne planove i programe i intenziviranje saradnje između FVU i biznis zajednice kako bi studentima bilo omogućeno da steknu znanja, vještine i kompetencije na osnovu kojih će odgovoriti zahtjevima i potrebama savremenog tržišta rada.

fvu

Posebna pažnja je posvećena uključivanju studenata u proces osmišljavanja i izrade vizuelnog identiteta preduzeća sa sjevera, kreiranje i izradu autentičnih turističkih suvenira opština Bijelo Polje i Mojkovac, kao i realizaciju brojnih land/street/eco art projekata na sjeveru Crne Gore.  

 

Portal Analitika