Turizam

Veliki potencijali za saradnju Crne Gore i Hrvatske u oblasti turizma

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović susreo sedanas sa ambasadorom Hrvatske u Crnoj Gori, Veselkom Grubišićem.
Veliki potencijali za saradnju Crne Gore i Hrvatske u oblasti turizma
Portal AnalitikaIzvor

Ministar Radulović kazao je da je između dviju zemalja ostvarena uspješna bilateralna saradnja, sa čime se saglasio i ambasador Grubišić. Kako je naveo, velike mogućnosti za dalje unapređenje saradnje Crne Gore i Hrvatske vidi u oblasti turizma, i to u vidu zajedničke turističke ponude i aranžmana.

Prema njegovim riječima, ovim bi se, uz pojednostavljenje određenih administrativnih procedura, napravio značajan iskorak ka otvaranju novih tržišta. Ministar je, takođe, najavio i održavanje regionalnog sastanka na nivou ministara turizma u narednom periodu, čijoj organizaciji je podršku iskazao i ambasador Grubišić, a koji bi predstavljao izuzetnu priliku za razmatranje mogućnosti za saradnju i razmjenu iskustva zemalja regiona te, u krajnjem, rezultirao novim zajedničkim turističkim proizvodima.

On je konstatovao da treba uložiti napore i na polju stvaranja i unapređenja uslova za značajno produženje turističke sezone, gdje je, između ostalog, potrebno realizovati i čarter letove.

Ambasador Grubišić pohvalio je dosadašnje napore Crne Gore u okviru evro-atlantskih integracija i izrazio snažnu podršku Hrvatske ovom procesu. Kada je riječ o produženju turističke sezone, on je naveo nekoliko primjera koji su se pokazali uspješnimu Hrvatskoj, a između ostalog, i primjer adventa kao aduta tokom zimske sezone u toj zemlji.

On je zaključio da u narednom periodu očekuje nastavak dobre saradnje kao i da postoji znatan prostor za njeno unapređenje.

Portal Analitika