Abiznis

SDP: Zaustaviti privatizaciju Luke Bar

Privatizacija Luke Bar je obrazac dirigovanih privatizacija u kojima su prodavac i kupac ista kesa, tvrdi članica Predsjedništva SDP-a Draginja Vuksanović i poziva da se zaustavi taj „štetan posao“.
SDP: Zaustaviti privatizaciju Luke Bar
Portal AnalitikaIzvor

„DPS hoće da se Crna Gora odrekne vlasništva nad Lukom Bar za nekih 8 miliona eura. Toliko je koštao motel kamp Zlatica, kojega je Vlada kupila od jednog od svojih tajkuna, pošto mu je prethodno prodala isti objekat sa jos dva renomirana hotela za 4 miliona. Sve sami vrhunski dometi DPS privatizacija, odnosno skandal za skandalom“, navodi ona u saopštenju za javnost.

Dodaje da se prodaje Lukua, a istovremeno kao država gradi autoput vrijedan milijarde eura, čijom izgradnjom će vrijednost Luke značajno porasti.

„Upravo je u tome suština – prodaj državno u bescijenje čime kupac (najčešće DPS pozajmljeno ime) čim stekne vlasništvo ostvari ogroman profit. To je ono kao Svetozar Marović, probudi se i shvati da je postao milioner. Država će da ulaže milijarde u puteve i željeznicu, a Luku ćemo da poklonimo za vrijednost jednog zapuštenog motela, kako bi poklonoprimac a ne država imala koristi i profit od Luke i državnih investicija“, navodi se u saopštenju.

Ona navodi da će sigurno biti otpuštanja radnika.

„Kažu, neće navodno otpuštati radnike u prve 3 godine. Možda misle da radnici treba da žive, a njihova djeca da jedu još samo 3 godine. Jasno je - biće otpuštanja jer novog vlasnika ne interesuju radnici, gradjani ove države, već samo profit – naš novac koji će da iznose van zemlje“, navodi se u saopštenju.

Vuksanović poziva nadležne da da zaustave „ovaj štetan posao i da se ne igraju sa narodom i državom.“

 

„Upozoravamo ih da ćemo, čim se oslobodimo njihove pohare, i ovu kao i mnoge druge njihove kumovske i poharne privatizacije ispitati i dje ima osnova poništiti“, navodi se u saopštenju.

 

Portal Analitika