Region

Izborni listići: Janković 1, Jeremić 2, Beli 5, Vučić 6

Na žrijebu u Republičkoj izbornoj komisiji odlučeno je ko će biti na kom mjestu na listiću za predsjedničke izbore, koji će se u Srbiji održati 2. aprila.
Izborni listići: Janković 1, Jeremić 2, Beli 5, Vučić 6
Portal AnalitikaIzvor

Redoslijed na listiću: Saša Janković - 1; Vuk Jeremić - 2; Miroslav Parović - 3; Saša Radulović - 4; Luka Maksimović/Ljubiša Preletačević - 5; Aleksandar Vučić - 6;

Boško Obradović - 7; Vojislav Šešelj - 8; Aleksandar Popović - 9; Milan Stamatović - 10; Nenad Čanak - 11;

Žrijeb je sproveden na sednici RIK-a na kojoj pravo prisustva ima i po jedan predstavnik svakog predlagača kandididata.

Predsjednik RIK Vladimir Dimitrijević zaključio je sjednicu rekavši da je žreb izvršen bez primedbi predstavnika predlagača kandidata za predsednika Srbije i članova RIK-a.

Kuglice sa imenima kandidata izvlačene su iz dva bubnja. Sekretar RIK-a Srđan Smiljanić izvlačio je kuglice sa imenima kandidata i njihovih predlagača i davao ih predsjedniku RIK-a koji ih je čitao, dok je iz drugog bubnja redne brojeve izvlačio zamjenik sekretara RIK-a Branko Marinković, a brojeve je čitala potpredsjednica RIK-a Željka Radeta.

Prije žrijeba predstavnici predlagača kandidata imali su uvid u materijal za žrijeb i prije izvlačenja je konstatovano da je materijal ispravan.

Republička izborna komisija usvojila je nešto kasnije jednoglasno rješenje kojim je potvrdjen žrijebom odredjen redosled predsjedničkih kandidata na glasačkom listiću na izborima za predsjednika Srbije.

 

B92

Portal Analitika