Politika

Petnjica: SDP isključuje dva odbornika zbog političke korupcije

Odbornički klub SDP Petnjica napustio je danas vanrednu sjednicu Skupštine opštine, jer nije uvažen njihov prijedlog za izjašnjavanje o povjerenju Predsjedniku Opštine i Predsjedniku Skupštine. Iz partije najavljuju isključenje dva političara iz partije zbog korumpiranosti.
 Petnjica: SDP isključuje dva odbornika zbog političke korupcije
Portal AnalitikaIzvor

Na toj sjednici je  smijenjen Adnan Muhović sa funkcije predsjednika SO, a ova partije je bila uvjerenja da treba glasati za smjenu i predsjednika Opštine Samira Agovića.

"Iznijeli smo i dio afera kojima su predstavnici koalicije DPS – BS zasipali javnost, kao što su afera Rumunski auto, afera netransparentnog i nezakonitog zapošljavanja u opštini, kao i afere Snimak 1 - korupcija, Snimak 2 - zloupotreba asfalta, Snimak 3 – socijale itd.", naveli su iz SDP-a.

"Odavno je svima jasno da DPS-u Petnjice nije ništa sveto. Pomenute afere pokazuju kako oni trguju ljudskim dušama u Petnjici za radna mjesta, asfalt i socijale. Kada su vidjeli da Tužilaštvo ne reaguje, onda su se bestidnici okrenuli da ucjenjuju i kupuju i odbornike. Valjda im je cilj da, kao i u Nikšiću, imaju jednopartijski lokalni parlament, sindrom koji se očigledno širi kao kuga, dok nadležni državni organi ćute. Svima je jasno da odluke odbornika Adisa Osmanovića i Eldara Tiganja da glasaju za prijedlog DPS-a nijesu motivisane političkom evolucijom, već da su nasjeli na političku korupciju i da su postali dio folklora DPS-a ili njihov bezvrijedni privezak."

"Poštovani građani Petnjice, DPS vam je uzeo novac, kupio vaš glas da bi protjerao vašu djecu, ponizio majke, ukrao socijalu, a sada vam kupuje i duše koristeći bezobzirne ljude koji trguju vašom podrškom. Sigurni smo da naši preci nisu zaslužili da njihovi potomci imaju takvu vlast kojoj se ismijava čitavi svijet. Budite sigurni da će SDP sa još jačim elanom i entuzijazmom napraviti borbu da se smijeni ova neodgovorna vlast, a takođe i da se svi zaslužni privedu pravdi, bilo oni koji kupuju ljudske duše koje su na prodaju, bilo one koji se prodaju zarad lične, sitne koristi. Ovim putem pozivamo bivše odbornike SDP-a, Eldara Tiganja i Adisa Osmanovića, koji su se pridružili nizu korumpiranih odbornika u Crnoj Gori da, partiji sa čije liste crpe mandat, vrate mandate i na taj način makar malo umanje sramotu koju su nanijeli sebi lično", piše u saopštenju.

OO SDP Petnjica će pokrenuti unutarpartijsku proceduru za isključenje pomenuta dva odbornika iz partije, a u skladu sa Statutom Partije, dodaje se.

Portal Analitika