Društvo

Majke zovu lidere partija da im se obrate

Majke, korisnice naknada za troje ili više djece, koje već danima protestuju na platou ispred Skupštine Crne Gore zbog smanjenja naknada, pozvale su lidere parlamentarnih stranaka, da dođu sjutra ispred njih i javno iznesu svoje mišljenje.
Majke zovu lidere partija da im se obrate
Portal AnalitikaIzvor

“Pozivamo lidere parlametarnih stranaka koji su izglasali ovaj Zakon i predstavnike vladajuće partije DPS- a koji su bili protiv Zakona da sjutra u 17 sati stupe kod nas na binu i da javno iznesu svoje mišljenje kako da nam daju podršku. Svi su dobrodošli, a posebno lideri DPS-a, HDZ-a, Bošnjačke stranke i Liberalne partije”, istakla je predstavnica majki, Željka Savković.

Majke traže jasno oglašavanje i žele da vide kome  su dale glasove, dodala je Savković.

Ona je podsjetila da im se za 16 dana, koliko već protestuju, niko od nadležnih nije obratio, a izostala je, kako kaže, i podrška studenata i sindikata.

Majke već 16 dana protestuju na platou ispred Skupštine Crne Gore zbog stupanja na snagu Zakona o smanjenju doživotnih naknada majkama na osnovu rođenja troje i više djece sa 25 godina staža, odnosno 15 godina godina prijavljivanja na ZZZ Crne Gore. Njima su naknade smanjene sa 336 na 264 eura, odnosno sa 192 na 144 eura.

Portal Analitika