Društvo

CKM: Proslava 21. maja pod sloganom ''Crna Gora iznad svega''

Crnogorska kulturna mreža je otpočela pripreme za organizaciju ovogodišnje proslave 21. maja koja će, pod sloganom „CrnaGora iznadsvega“, biti održana n aCetinju.
CKM: Proslava 21. maja pod sloganom ''Crna Gora iznad svega''
Portal AnalitikaIzvor

''Ideja nam je da se, ukoliko budu postojali uslovi, pored tradicionalne proslave, kojus vake godine organizujemo u prijestonici, događaj održi i u nekom od primorskih gradova, jer u ovom dijelu naše države do sada niti jednom nije održana proslava u čast ovog velikog jubileja'', saopšteno je iz CKM-a.

Kako navode, sloganom „Crna Gora iznad svega“ žele da pošalju poruku građanima, a naročito političarima, posebno onima koji, kako govore,  za šaku ličnih interesa žele crnogorsku suverenost staviti na doboš, da  Crna Gora nije na prodaju, i da je ona iznad partijskih, ličnih i svakih drugih interesa. 
    
''Takođe, želimo da pošaljemo poruku mladima da se okrenu Crnoj Gorii da prvenstveno od njih i njihovog odnosa prema našoj domovini njoj zavisi budućnost Crne Gore.
 Šansu da nastupe i pokažu svoj potencijal na najvećoj sceni pružićemo mladim izvođačima i umjetnicima, koji će svojim nastupima predstaviti multietničku Crnu Goru, što je jedna od njenih najvećih vrijednosti'', navodi se u saopštenju.
    
Prema njihovim riječima, poseban segment priprema će posvetiti promociji 21.maja.

''Ta promocija je prošle godine bila kvalitetno odrađeno od strane naše organizacije za proslavu koja je održana na Cetinju , i od strane Vlade Crne Gore za Akademiju u Podgorici. Ovu priliku koristimo da pozovemo sve kulturne stvaraoce koji su spremni da daju svoj doprinos obilježavanju Dana nezavisnosti, da nam se jave, a sve dobre ideje ćemo prihvatiti kako bi se na što bolji i kvalitetniji način obilježio ovaj veliki jubilej. Očekujemo da na ovom projektu nećemo imati opstrukcije, kao što je to bio slučaj prethodnih godina, a naročito prošle godine. Prošlogodišnja proslava decenije nezavisnoti je od javnosti ocijenjena kao najuspješniji i najbolje organizovan događaj koji je održan u Crnoj Gori od 2006. godine'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika