Crna hronika

Ljiković osuđen na 15 godina i pet mjeseci zatvora zbog ubistva supruge

Baranin Nazim Ljiković (39) osuđen je na ukupno 15 godina i pet mjeseci zatvora zbog ubistva trudne supruge Veljdete Ljiković i nedozvoljeno držanje oružja. Presudu je izreklo krivično viječe sudije Višeg suda u Podgorici Vladimira Novovića.
Ljiković osuđen na 15 godina i pet mjeseci zatvora zbog ubistva supruge
Portal AnalitikaIzvor

Suđenje je bilo zatvoreno za javnost radi zaštite morala, kako porodice okrivljenog, njegovo troje maloljetne djece, tako i oštećene porodice.

Prema navodima presude, tokom postupka dokazano je da je Ljiković s umišljajem ubio suprugu 12. marta 2015. godine oko 21.35 časova na lokalnom putu u mjestu Ostros. U trenutku kada je pokojna Veljdeta uzela telefon da pozove brata, okrivljeni je u njenom pravcu ispalio osam hitaca, od kojih je sa pet pogodio suprugu. Pritom, okrivljeni je bio svjestan da ubija nju i njen plod jer je žrtva bila u pet mjesecu trudnoće – navodi se u presudi.

Očevidac ubistva bio je Valjdetin otac Namzija Gruda koji je te večeri pratio kćerku na dogovoreni susret sa Ljikovićem. Nakon pucnjave Ljiković je otišao kući i prijavio se policiji.

B.R.

Portal Analitika