Abiznis

Vujanović sa Alijevim: Dobra dinamika izgradnje kompleksa Porto Novi

Predsjendik Crne Gore Filip Vujanović sastao se danas u Bakuu sa predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim.
Vujanović sa Alijevim: Dobra dinamika izgradnje kompleksa Porto Novi
Portal AnalitikaIzvor

Zajednički su konstatovali visoki kvalitet i intezitet odosa dvije države u svim oblastima posebno u sferi ekonomije. Izrazili su zadovoljstvo dobrom dinamikom izgradnje prestižnog turističkog kompleksa Porto Novi u Kumboru, uz očekivanje da će on biti jedan od najljepših i najvrednijih na prostoru Jadrana.

Naglasili su poseban značaj otvaranja azerbejdžanske banke u Crnoj Gori što je dokaz dobre ekonomske saradnje ali i ohrabrenje za nove investicije i partnerstvo. Iskazali su očekivanje dobrog tempa izgradnje jadransko jonskog kraka Južnog gasnog koridora koji ima snažnu podršku Evropske unije koja ga tretira kao strateški gasni koridor koji povezuje dva kntinenta i brojne države u njima. Završetak ovog koridora obezbijedit će Crnoj Gori jeftin energetski izvor ali i nova radna mjesta i prihode.

Procijenili su da postoji prostor unapređenja saradnje, posebno u sferi turizma i poljoprivrede, i iskazali uvjerenje da će se tokom ove godine na sastanku Međuvladine komisije u Bakuu procijeniti najbolje mogućnosti korišćenja resursa Crne Gore i Azerbejdžana u najvećem interesu građana i dvije države.

Portal Analitika