Politika

Novska URA: Licemjerstvo DPS-a ne poznaje granice

Svjedoci smo kulminacije političke krize u Herceg Novom, u kojoj Demokratska partija socijalista (DPS) koristi svaku priliku da neutemeljeno, drsko i licemjerno napada svoje političke protivnike, smatraju u Građanskom pokretu URA.
Novska URA: Licemjerstvo DPS-a ne poznaje granice
Portal AnalitikaIzvor

URA navodi da je DPS, u svom jučerašnjem saopštenju, potpuno neprimjereno i uvrjedljivo napala opozicione odbornike, “kao navodne krivce za nedonošenje odluke o kreditnom zaduženju Opštine, u iznosu od 200.000 eura, a u svrhu rješavanja stambenih pitanja državnih službenika i namještenika.

“Kada DPS, svojim nepotpisanim saopštenjima, javno poručuje da se opozicioni odbornici ‘ne služe razumom, već ljutnjom i mržnjom’, u stvari otkriva koliko se sami rukovode tim negativnim emocijama. Javnost treba da zna da je DPS većina mogla, još od oktobra prošle godine - a kada je usvojena Odluka o učešću Opštine u rješavanju stambenih pitanja državnih službenika i namještenika, donijeti i odluku o kreditnom zaduženju,  shodno članu 2 stav 2 navedene odluke. Međutim, DPS je namjenski čekao, znajući da nije donešena ni Odluka o budžetu za 2017. gldinu, kako bi se, shodno Zakonu o finansiranju lokalne samouprave, regularno zadužili kod banke”, navodi se u saopštenju pokreta URA.

Pokret URA kaže da su 14. marta, “upravo odbornici DPS-a opstruisali usvajanje Odluke o budžetu, pa time legitimisali politički subjekt koji pokušava da blokira funkcionisanje ukupne lokalne uprave, samo zbog toga što oni nisu na vlasti”, šta će, kako navode, potvrditi i mišljenje Ministarstva finansija, tokom naredne sedmice.

”Briga DPS-a za stanove državnih službenika, a posebno prosvjetara, je licemjerna, jer su, da iskrena namjera zaista postoji, rješavanje njihovog stambenog pitanja na lokalitetu Savina mogli podržati još tokom 2013. godine“, naveo je predstavnik novskog odbora URA Milovan Mišo Baždar.

Baždar navodi da je on, u tom periodu, kao načelnik potpisao Rješenje o izgradnji objekata za stanove prosvjetara, ”dok su neki visoki funkcioneri DPS-a, čak i oni sa državnog nivoa, uložili maksimalne napore da to rješenje obore”.

“Svi opozicioni odbornici podržavaju rješavanje stambenog pitanja, u prvom redu prosvjetnih radnika. Novski odbor pokreta URA iskazuje punu podršku, iako jako dobro znamo da će DPS-u, sopstvena politika biti ispred javnog interesa”, zaključio je Baždar.

Portal Analitika