Turizam

Turistička organizacija opštine Budva na sajmu turizma u Moskvi

Turistička organizacija opštine Budva je i ove godine predstavila turističku ponudu budvanske rivijere u Moskvi, u periodu od 14. do 16. marta, kada se održao najveći sajam turizma u Rusiji i jedan od najznačajnijih turističkih sajmova na svijetu - MITT 2017 (Moscow International Travel &Tourism Exhibition).
Turistička organizacija opštine Budva na sajmu turizma u Moskvi
Portal AnalitikaIzvor

Na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, pored Turističke organizacije opštine Budva, svoju ponudu predstavile su lokalne turističke organizacije Bara, Ulcinja, Kotora, Podgorice i Tivta, nacionalni avioprevoznik “Montenegro Airlines”, hotelske kompanije HG “Montenegro Stars”, HG“Budvanska rivijera”,“Beppler & Jacobson”, hotel “Maestral”, Institut “Simo Milošević”, “Dukley Gardens”, “Aqua Park Budva”, preduzeće “14. septembar”, kao i turoperator “R-tours” i turistička agencija “Fly Montenegro”.

Turističkoj berzi u Moskvi bili su prisutni i direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić, ambasador Crne Gore u Ruskoj federaciji Igor Jovović i predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović.

Sudeći po interesovanju posjetilaca, koji su već upoznati sa ponudom Budve i Crne Gore, i ove godine Crna Gora je ostala jedna od omiljenih destinacija za turiste iz Rusije, pa su očekivanja da će broj turista iz ove zemlje biti ponovo u porastu.

Ovo potvrđuju i podaci da će nacionalni avio-prevoznik Montenegro Airlines tokom ljetnjeg reda letjenja imati povećan broj letova iz Moskve u odnosu na zimski period, sa najvećim brojem letova ka Tivtu. Iz Moskve ka Podgorici će se letjeti jednom sedmično, dok će se ka Tivtu letjeti i do četiri puta dnevno u periodu jun-septembar. Prema najavama nacionalne avio- kompanije, ove sezone, očekuje se rast broja prevezenih putnika iz Moskve. 

Ruske kompanije Aeroflot, Siberia, Globus, Nord Star, Rusija, Ural, Jamal, Red Wings, Azur Air, Metro Jet, UT Air, Royal Flight, u saradnji sa turističkom agencijom Fly Montenegro, ostvaruju redovne i čarter letove tokom čitave godine. Novina je da će od ove godine na letovima ka Crnoj Gori biti i dvije nove avio kompanije IFLY i Nordavia. Prema najavama ruskih turoperatora ove sezone očekuje se povećanje avionskog saobraćaja iz Moskve za 30 %, kao i St. Petersburga, Samare, Ekaterinburga i drugih gradova. Za razliku od prethodnih godina, ove godine, izražen je rast individualnog bukinga kada je u pitanju Crna Gora. 

Na crnogorskom štandu održani su sastanci sa velikim ruskim turoperatorima TUI Travel, ANEX Tour, Tez Tour, CORAL Tour, kojima je prisustvovao i ambasador Crne Gore u Ruskoj federaciji Igor Jovović. Na sastancima u Moskvi je istaknuto da je značajna prednost Crne Gore u odnosu na druge destinacije, to što ruskim turistima nije potrebna viza za boravak do tri mjeseca, zatim dobra avio povezanost i korišćenje eura kao valute. 

U 2016. godini u Budvi su najbrojniji bili, kao što je to bio slučaj i u predhodnim godinama, turisti iz Rusije, čiji je broj dolazaka iznosio 201.950, 5% više nego 2015. g., a koji su ostvarili 1.601.954 noćenja, 4% više nego 2015. godine.

Sa preko 1600 izlagača iz oko 180 zemalja, više od 28,000 posjetilaca od kojih su 75% turistički agenti i turoperatori iz Rusije, MITT je ključno mjesto za turističke kompanije i destinacije koje žele da se predstave i sklope nove ugovore sa agencijama i turoperatorima na ovom značajnom emitivnom tržištu

Portal Analitika