Fudbal

LE: Junajted u Mančesteru ovjerava četvrtfinale, težak posao za Romu

Remi sa postignutim golom u Rostovu na Donu izgleda kao dobar rezultat za Mančester junajted pred večerašnji revanš osmine finala Lige Evrope.
LE: Junajted u Mančesteru ovjerava četvrtfinale, težak posao za Romu
Portal AnalitikaIzvor

,,Crveni đavoli“ će igrati bez Antonija Marsijala i Vejna Runija, dok se Erik Baji vraća u tim nakon odrađene kazne u evropskim mečevima. Junajted je prvi favorit za osvajanje drugog po važnosti takmičenja na Starom kontinentu, što bi s obzirom na to kako se odvijaju stvari u Premijer ligi - mogla da mu bude ,,prečica“ za plasman u Ligu šampiona.

- Liga Evrope je veoma važna za nas. Od početka pričamo o tome, to je razlog zašto, od prvog dana, igramo sa dobrim, jakim timom, pokušavajući da napredujemo u takmičenju. To smo uradili u grupi, to smo uradili u šesnaestini finala i pokušaćemo i u predstojećem revanšu. Vjerujem da će nam navijači dati dodatnu energiju i da ćemo se izboriti sa situacijom, odnosno da možemo proći u četvrtfinale - rekao je menadžer Žoze Murinjo.

Težak posao čeka Romu, koja je na gostovanju Lionu izgubila 4:2.

- Biće mnogo teže nego u Francuskoj, moramo da damo minimum dva gola. Svi kažu da smo odlična ekipa i vjerujem u to, ali ovo je idealna prilika da to dokažemo - izjavio je Edin Džeko.

Vrelo će biti u Istanbulu, gdje Bešiktaš dočekuje Olimpijakos nakon pirejskih 1:1.

- Moramo biti obazrivi. Možda izgleda da smo u prednosti, ali ništa nije završeno, naprotiv - upozorio je strateg Bešiktaša Senol Guneš.

Zanimljivo će biti i u njemačkom okršaju u Menhengladbahu između Borusije i Šalkea. U prvom meču bilo je 1:1

Raspored

19.00 - Bešiktaš - Olimpijakos (prvi meč 1:1)

19.00 - Genk - Gent (5:2)

19.00 - Krasnodar - Selta (1:2)

21.05 - Ajaks - Kopenhagen (1:2)

21.05 - Anderleht - APOEL (1:0)

21.05 - Roma - Lion (2:4)

21.05 - Man. junajted - Rostov (1:1)

21.05 - Borusija M. - Šalke (1:1) 

Portal Analitika