Muzika

Ivan Ivanović objavio singl prvijenac „Stanje svijesti“ (VIDEO)

Ivan Ivanović, alijas Bubnjivi, kantautor i multi-instrumentalista iz Podgorice objavio je svoj prvi singl pod nazivom „Stanje svijesti“.
Ivan Ivanović objavio singl prvijenac „Stanje svijesti“ (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

To je prvi iskorak ovog mladog muzičara kao autora i kompozitora. U dosadašnjoj karijeri bio je član velikog broja alternativnih sastava, različith žanrova, uglavnom na poziciji bubnjara. I danas je aktivan kao bubnjar, i to u džez sastavu MP-trio i par cover bendova.

Bubnjivi je, po sopstvenom priznanju, poslije dugogodišnjeg prisustva na sceni osjetio potrebu da se ostvari i kao autor. Obzirom da je svirački ovladao sa više instrumenata, kao što su bubanj, gitara, bas, klavir zamisao je da cijeli album, koji najavljuje - odsvira sam. Ipak, i pored toga, na materijalu će gostovati par bliskih prijatelja, i kako kaže, vrhunskih muzičara.

Album bi trebalo da bude završen do kraja godine, a do tada najavljuje još nekoliko singlova koji će biti i ekranizovani.

ivan

Muzika koju nam predstavlja Bubnjivi deklariše se kao melodični post-rock, art-pop, a u harmonskom smislu ima elemenata jazz-a. To je minimalistička forma sa jasnim širokim temama i jednostavnim tekstualnim porukama. Muzika je lična i autobiografska, inspirisana uglavnom duhovnim stanjima svijesti autora.

Pjesma je snimana u studiju STIVI, zajedničkom prostoru autora i njegovog bliskog prijatelja Stefana Pantovića, poznatijeg kao frontmena grupe Parampaščad. Stefan će na materijalu imati ulogu snimatelja, dok će postprodukciju i mastering raditi zajedno sa Ivanovićem.

Pjesma je objavljena nedavno i reakcije su, kako naglašava autor, više nego pozitivne, što samo potvrđuje da crnogorska alternativna scena vapi za novim imenima, pa se stoga nada da će se stvari pokrenuti na bolje.

Portal Analitika