Politika

Radulović: Bojim se da će Krapović slomiti Budvu

Najava predsjednika opštine Budva Dragana Krapovića da će za festival Sea dance dati mnogo manje para, a možda ni centa, kod turističkih radnika izazvala je nevjericu. Suvlasnik “Montenegro Stars”-a i prvi čovjek hotela Splendid Žarko Radulović u izjavi za Dnevne novine kaže da je festival Sea dance donio mnogo dobra crnogorskoj prijestonici turizma.
Radulović: Bojim se da će Krapović slomiti Budvu
Portal AnalitikaIzvor

“U svojoj namjeri da učini dobro predsjednik opštine Dragan Krapović se, izgleda, ne konsultuje ni sa kim. To je njegovo pravo, ali se plašim da će tako slomiti Budvu. Trebalo je da pita one koji su glasali za njega da li im je ovaj festival donio neku korist. Tvrdim da jeste i to veliku. Ako se pare ne slivaju direktno u budžet, u svakom slučaju se slivaju u kase turističkih preduzeća i građana Budve koji se bave turizmom”, kaže Radulović.

Dn podsjećaju da se  Sea dance  na plaži Jaz održava od 2014. godine. Ranije potpisanim ugovorom Opština se obavezala da iz kase izdvaja 300.000, a Turistička organizacije Budve još 100.000, koliko daje i Vlada.

Krapović je sada, međutim, najavio da festival neće dobiti toliko novca, a možda i ništa.

Ovakav potez Krapovića možda i nije iznenađenje s obzirom da je on još u predizbornoj kampanji izjavio: “EXIT brendu skidamo kapu, ali ako treba da “skinemo” i pantalone, onda ne hvala!”

On je, na medijske na ave da festivala možda i neće biti ove godine, odgovorio da se u Budvi zna kako je inicijalno dogovoren Sea Dance.

“Znamo ko je crpio formalne i neformalne benefite toga dogovora, znamo ko je i kako dijelio lokacije i poslove na festivalu, ko je lično i personalno profitirao od Sea Dance-a do sada, kako je “EMC Group”, čiji ste 100% osnivači dijelila poslove vezane za festival podobnima u Budvi i šire, itd, itd, itd. Pošto mi to sve znamo, morate znati i vi, pa vam s tim u vezi postavljam nekoliko pitanja. Zašto sve što sada tražite, nijeste tražili i prve godine festivala? Zašto nijeste kad ste sve znali i tada? Hoćete da kažete da nijeste znali gdje dolazite, da nijeste čuli za koncerte Madone i Stounsa, koje i dan-danas još plaćaju građani Budve i Crne Gore?”, kazao je Krapović.

Dnevne novine

Portal Analitika