Fudbal

Real izabrao Pepeovog nasljednika

Skoro 10 godina je Pepe bio stub odbrane Kraljevskog kluba, ali mu na kraju sezone ističe ugovor sa Realom i već je dogovorio saradnju sa kineskim Hebejom.
Real izabrao Pepeovog nasljednika
Portal AnalitikaIzvor

Što znači da će Real morati da narednog ljeta pronađe zamjenu jer u štoperskoj liniji ostaje samo sa starterima Ramosom i Varanom, kao i Načom Fernandezom koji ipak nije klasičan centralni bek. Dakle, kupovina je neophodna, a Real ne kupuje prosječno i jeftino.

Do sada se najavljivalo da bi u štopersku liniju sljedeće sezone trebalo da uskoče Hesus Valjeho i Markos Ljorente. Riječ je o Realovoj djeci koja trenutno blistaju na pozajmicama. Valjeho u Ajntrahtu, a Ljorente u Alavesu. Ali još su neiskusni i pitanje je da li su dorasli najvećim ciljevima kojima stremi Real.

Zato Kraljevići traže neko iskusnije pojačanje, a kako javlja madridski dnevnik As, izbor je pao na brazilskog štoper Felipa Monteira iz Porta. Kontakti sa njegovim menadžerom Đulijanom Bertolućijem (zastupa Davida Luiza, Markinjosa, Oskara, Vilijana...) su uspostavljeni krajem februara i pregovara se o uslovima transfera.

Interesantno je da je Pepe u Real došao upravo iz Porta prije skoro jedne decenije za 30.000.000 eura, a da bi mogao da ga nasljedi zemljaka po istom receptu.

Dobri odnosi Reala i Porta takođe daju vjetar u leđa za transfer jer su pored Pepea, Kraljevići doveli i Danila iz Porta, a Kazemiro je igrao u portugalskom klubu na pozajmici. Takođe, Porto je velikoj finansijskoj krizi i traži način kako da zakrpi rupu od 100.000.000 eura pa je prodaja najboljih igrača neminovna.

Felipe (27) ima ugovor sa Zmajevima do 2021. godine, a došao je prošlog ljeta iz Korintijansa i odmah se ustalio u prvoj postavi. Ima i otkupnu klauzulu pod 50.000.000 eura, ali poznato je da portugalski velikani te klauzule stavljaju iz predostrožnosti i da pregovaraju ispod te cijene. Prema izvorima madridske štampe, cijena transfera bi trebalo da iznosi između 25.000.000 i 30.000.000 eura.

Brazilac je mjesecima bio na skeneru Realovih emisara i prošao je sve testove. Izdvaja se fizičkom dominacijom i sjajnom duel igrom. Zidan lično je dao zeleno svijetlo za njegovo dovođenje, a uskoro treba očekivati i Felipeov debi u reprezentaciji Brazila što će mu dodatno pojačati cijenu i rejting.

Portal Analitika