Politika

DF pisao EU: Nacrt rezolucije o Crnoj Gori je pristrasan

Predsjedništvo Demokratskog fronta uputilo je danas pismo i elaborat o Rezoluciji Evropskog parlamenta o Crnoj Gori predsjedniku EP Antoniju Tajaniju, kao i predsjednicima svih poslaničkih klubova u Evropskom parlamentu. U DF-u smatraju da je nacrt rezolucije o kome će se danas izjasniti Evropski parlament pristrasan, neutemeljen i kontradiktoran.
DF pisao EU: Nacrt rezolucije o Crnoj Gori je pristrasan
Portal AnalitikaIzvor

'U predlogu Rezolucije je, naime, prećutana činjenica oko koje su saglasne sve opozicione partije, da se Crna Gora nalazi u dubokoj političkoj, institucionalnoj, socioekonomskoj i bezbjednosnoj krizi. Kriza je primarno izazvana nelegitimimnim izborima, prije svega usljed brojnih izbornih manipulacija od kojih su samo neke viđene u aferi „Snimak“'', navodi se u pismu i elaboratu DF-a, koji potpisuje funkcioner tog političkog saveza Dragan Bojović.

Navodi se da je ''kriza radikalno produbljena najnovijom aferom tzv. „pokušaja terorizma“ ili „državnog udara“, a koji se navodno pripremao na dan izbora.

''Ova montirana afera, kao i u nekim ranijim izbornim procesima, poslužila je režimu za staljinistički obračun sa političkim neistomišljenicima. Kontrolisano tužilaštvo podiže optužnice bez ikakavih dokaza sa ciljem da se na brutalan, nezakonit i neustavan način obezglavi opozicija, te da se u atmosferi odmazde i straha parališe bilo kakva kritička, antirežimska djelatnost'', smatraju u DF-u.

Odbacuju i ocjene o umiješanosti Rusije u dešavanja u Crnoj Gori, o čemu kako tvrde u DF-u, ''nadležni organi nijesu ponudili nijedan valjan dokaz''.

U DF-u nacrt rezolucije ocjenjuju pristrasnim , što ih kako kažu i ne čudi, imajući u vidu da je njen autor Čarls Tanok.

''Kao dugogodišnji izvjestilac EP za Crnu Goru, gospodin Tanok ni u svojim ranijim Nacrtima rezolucija, ali i zvaničnim izjavama, nije uspijevao da sakrije pristrasnost prema vladajućoj garnituri u Crnoj Gori'', zaključuje se u pismu.

 

Portal Analitika