Fudbal

LŠ: Savićev Atletiko pred prolaskom, može li Monako kao Barsa?

Preostala su još dva mjesta u četvrtfinalu Lige šampiona, a jednom rukom ih drže Mančester Siti i Atletiko Madrid. Siti će u srijedu uveče da brani 5:3 u Monaku,a Atletiko Madrid 4:2 protiv Bajera iz Leverkuzena na svom Visente Kaderonu.
LŠ: Savićev Atletiko pred prolaskom, može li Monako kao Barsa?
Portal AnalitikaIzvor

,,Građani“ su obezbijedili dva gola prednosti pred revanš, ali nakon dvomeča Barselone i PSŽ-a može li se iko usuditi da kaže kako je u elitnom takmičenju sve riješeno nakon prvog meča?

Teško, zato Monako ima šansu da se nađe među osam najboljih. Koliko je realna, neće zavisiti samo od njih...

- Ne plašim se utakmica ovakvog tipa. Više sam uplašen kada igramo protiv manjih klubova i favoriti smo. Svi treba da uživaju u ovakvim prilikama. Ako ste pasionirani ljubitelj fudbala, onda volite ovakve večeri - rekao je trener Leonardo Žardim.

U Monaku kažu da će im trebati makar tri gola, a koja je računica Sitija?

- Ako ne damo gol, ispašćemo. Imamo 5:3 iz prvog meča, moramo da budemo fokusirani na zadatke. Monako je najbolja ekipa na svijetu u postizanju golova. Bio sam impresioniran prije prvog meča, još više poslije - kazao je strateg gostiju Pep Gvardiola.

Mnogo manje neizvjesnosti očekuje se u Madridu, gdje Atletiko dočekuje Bajer nakon pobjede od 4:2 u Leverkuzenu. Iz predostrožnosti zbog povrede nosa, u prvoj postavi ne bi trebalo da bude Stefana Savića.

- Želimo da nametnemo naš stil. Biće teška utakmica, preokreti se uvijek mogući, ne samo zbog onog što se desilo u Barseloni - upozorio je trener Dijego Simeone.

Bajer na ,,Visente Kalderon“ dolazi sa novim trenerom. Tajfun Korkut preuzeo je kormilo 6. marta.

- Za sve postoji prvi put, to je normalno. Imam mnogo iskustva kao igrač i ovo je za mene samo još jedna utakmica. Znamo što nam je potrebno i da će biti teško. Moramo da ulazimo u šanse i da budimo strpljivi - istakao je Korkut.

Portal Analitika