Društvo

Kandidati predstavili programe Savjetu: Kako vratiti povjerenje u Javni servis

Kandidati za generalnog direktora RTCG juče su pred Savjetom ove kuće predstavili programe, a najviše priče bilo je, kako saznajemo, o njihovom viđenju programske šeme i ukupne organizacije rada s akcentom na informativni program.
Kandidati predstavili programe Savjetu: Kako vratiti povjerenje u Javni servis
Portal AnalitikaIzvor

Prema riječima izvora Pobjede, članove Savjeta interesovalo je i kakva bi bila kadrovska politika kandidata, kao i koji su to potencijalni projekti kojima bi uspjeli da vrate povjerenje u Javni servis.

Intervjui

– Bili su zainteresovani i za to kako kandidati planiraju da postave funkcionisanje Javnog servisa, te kakva je njihova percepcija informativnog programa, s akcentom na promjene u toj oblasti. Ova oblast je posebno važna, jer se oko informative često vodi burna rasprava na sjednicama – rekao je nezvaničan izvor Pobjede.

Kako dodaje, nakon intervjua, pohvaljena je transparentnost sastanka i to što je poštovano vrijeme za intervju.

– Savjet je od svih kandidata pohvaljen za dobru organizaciju – rekao je izvor.

Sjednica na kojoj će Savjet RTCG tajnim glasanjem izabrati generalnog direktora te medijske kuće zakazana je za 21. mart i tokom nje će se, kako nezvanično saznaje Pobjeda, razmatrati samo ta tačka. Sjednica će biti otvorena za javnost.

Intervjui sa kandidatima trajali su juče do 15 sati. Razgovor je obavljen sa njih 11, iako je bilo 12 kandidatura, ali, kako je Pobjeda ranije pisala, prof. dr Blagota Mitrić zakasnio je sa predajom dokumenata tako da njegova prijava nije razmatrana. Izvor blizak Pobjedi kazao je da su kandidati imali tri do pet minuta da iznesu i dopune plan rada, a preostalo vrijeme su odgovarali na pitanje članova Savjeta.

Kandidati

Kandidati za generalnog direktora su Andrijana Kadija, Vladan Mićunović, Dragan Cvijović, Đorđe Kustudić, Radojka Rutović, Goran Sekulović, Dubravka Pešić-Perović, Velizar Sredanović, Dragoljub Šarović, Časlav Vujotić i Zvezdan Vukanović.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika