Fudbal

Tumbaković saopštio spisak za spektakl sa Poljskom pod Goricom!

Selektor "A" reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković saopštio je spisak igrača na koje računa za kvalifikacionu utakmicu sa Poljskom koja se igra 26. marta u Podgorici.
Tumbaković saopštio spisak za spektakl sa Poljskom pod Goricom!
Portal AnalitikaIzvor

Na spisku selektora Tumbakovića za ovu utakmicu nalazi se 26 igrača - golmani: Mladen Božović (Zeta), Milan Mijatović (Dečić), Danijel Petković (MTK, Mađarska); odbrana: Marko Baša (Lil, Francuska), Stefan Savić (Atletiko Madrid, Španija), Žarko Tomašević (Ostende, Belgija), Aleksandar Šofranac (Rijeka, Hrvatska), Elsad Zverotić (Sion, Švajcarska), Risto Radunović (Budućnost), Filip Stojković (Minhen 1860, Njemačka), Adam Marušić (Ostende, Belgija); vezni red: Nikola Vukčević (Braga, Portugal), Marko Bakić (Alkorkon, Španija), Aleksandar Šćekić (Genčeribrigli, Turska), Marko Vešović (Rijeka, Hrvatska), Damir Kojašević (Vardar, Makedonija), Vladimir Jovović (Spartak Subotica, Srbija), Marko Janković (Partizan, Srbija), Nebojša Kosović (Partizan, Srbija), Mirko Ivanić (BATE, Bjelorusija); napad: Stevan Jovetić (Sevilja, Španija), Fatos Bećiraj (Dinamo Moskva, Rusija), Stefan Mugoša (Karlsrue, Njemačka), Filip Raičević (Bari, Italjia), Luka Đorđević (Zenit, Rusija) i Mirko Vučinić (Al Džazira, UAE).

- Vrlo temeljno smo pristupili pripremi ove utakmice, kako analizi protivnika, tako i analizi naše seleckije i individualnog učinka igrača u periodu koji je za nama. Spisak je sastavljen na osnovu prikupljenih podataka i na njemu se nalazi grupa igrača koja je već u procesu kvalifikacija i koja zna zahtjeve stručnog štaba - rekao je selektor Tumbaković.

Iskusni stručnjak ističe da se od problema, pogotovo sa povredama, ne može pobjeći ali da se oni moraju prevazići.

- Od problema se ne može pobjeći, to je nešto sa čim moramo da se suočavamo na svakom okupljanju reprezentacjie. Oni su razni, od toga da je najveća grupa naših igrača tek počela sa takmičarskim utakmicama u svojim klubovima, preko male minutaže određenog broja igrača do povreda koje su se desile prethodnog vikenda. Savić, Baša, Tomašević, Bakić, Šćekć... Svi su doživjeli povrede tokom prethodne sedmice, ali postoji vjerovatnoća da će biti spremni za utakmicu. Sa druge strane, uvijek postoji bojazan od novih povreda. Moramo da prevazilazimo probleme sa kojima se suočavamo i da definišemo ekipu koja će moći da izdrži sve zahtjeve u jednoj veoma teškoj utakmici, sa protivnikom koji je na prvom mjestu u grupi i koji ima veliki kvalitet, dodao je selektor „hrabrih sokola“

Po prvi put među „hrabrim sokolima“ naći će se Mirko Ivanić, vezista Bate Borisova. Tumbaković kaže da je u pitanju polivalentan vezista koji se najbolje snalazi kada igra iza napadača.

- Ivanić je sa zadovoljstvom prihvatio poziv da igra za reprezentaciju Crne Gore. U pitanju je vrlo talentovan i interesantan igrač koji se kao mlad odlučio za dokazivanje u inostranstvu, iako je kao igrač Vojvodine imao ponude Partizana i Crvene zvezde. Njegova idealna pozicija je iza napadača ali može da igra i na boku. Polivalentan je u ofanzivnim zadacima, tehnički veoma dobar i može da bude i strijelac a ne samo onaj koji asistira. Starter je u ekipi za koju nastupa, ima kontinuitet i motiv da se dokaže. U pitanju je igrač koji ima 23 godine i vjerujem da može biti značajan za budućnost reprezentacije - zaključio je Tumbaković.

Prpireme za utakmicu sa Poljskom reprezentacija Crne Gore počinje u ponedjeljak, 20. marta u 18:00 časova treningom na terenu Trening kampa FSCG. Utakmica sa Poljskom igra se 26. marta 2017. godine na Gradskom stadionu u Podgorici sa početkom u 20:45 časova.

Portal Analitika