Politika

SNP: U znak protesta nismo učestvovali u današnjem nastavku sjednice

Odbornički klub Socijalističke narodne partije nije učestvovao u današnjem nastavku sjednice lokalnog bjelopoljskog parlamenta, koja je prekinuta u četvrtak, u znak protesta zbog samovolje i nedemokratskog ponašanja DPS vlasti - poručio je Vidran Kljajević, šef odborničkog kluba SNP Bijelo Polje.
SNP: U znak protesta nismo učestvovali u današnjem nastavku sjednice
Portal AnalitikaIzvor

''Naime, očigledno da DPS jedino zna, prepoznaje i odlično se snalazi u primjeni političke sile, nedemokratskom načinu ophođenja prema opozicionim odbornicima, flagrantnom kršenju Statuta i Poslovnika o radu i tome slično'', kazao je Kljajević.

Prema njegovim riječima mnogo je primjera koji svjedoče da su u pravu. 

''I na ranijim sjednicama lokalnog parlamenta ukazivali smo na propuste i greške, upozoravali da to nije način istinskog vođenja dijaloga vlasti i opozicije. Kao odgovor na sve to, imali smo na sjednicama nastavak prakse nedozvoljavanja replike, oduzimanja riječi, zabrane proceduralnog reagovanja i slično i to isključivo odbornicima Socijalističke narodne partije. Kap koja je prelila čašu na poslednjoj sjednici jeste nedozvoljavanje da se predlog SNP-a oko pravednije raspodjele stipendija stavi na glasanje'', istakao je Kljajević-

On dalje navodi da odbornički klub SNP-a još jednom potencira obavezu vođenja dijaloga, bez obzira na političke razlike, a sve u interesu iznalaženja boljih rješenja za građane. 

''Međutim, dok god DPS smatra da im trenutna većina omogućava kršenje poslovnika, statuta, osnovnih principa demokratije, takva vrsta dijaloga je svedena na minimum. SNP će, sa svojih sedam odbornika, uz rad, koji po svim statistikama i brojkama pokazuje da smo istinski u parlamentu isključivo u korist naših sugrađana, ukazivati dalje na sve propuste i loše poteze aktuelne vlasti. Naši predlozi, sugestije i amandmani i dalje će biti isključivo u pravcu poboljšanja nekvalitetnih rješenja, predloženih od strane DPS-a. Odbornički klub SNP-a u Bijelom Polju još jednom poziva aktuelnu vlast da se vrati poštovanju zakonskih propisa i akata, da se okane anarhije i samovlašća i vrati dijalogu, kao jedinom načinu izlaska iz krize'', zaključuje Kljajević.

Portal Analitika