Abiznis

Sjutra potpisivanje ugovora o koncesiji

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić i predsjedavajući i izvršni direktor kompanije Energean Oil&Gas, Mathios Rigas, potpisaće sjutra ugovor o koncesiji za proizvodnju i istraživanje ugljovodonika u podmorju Crne Gore.
Sjutra potpisivanje ugovora o koncesiji
Portal AnalitikaIzvor

Iz Ministarstva ekonomije saopšteno je da će ceremonija potpisivanja biti organizovana u Vili Gorica u 14 sati, a nakon potpisivanja, Sekulić i Rigas obratiće se prisutnoj javnosti.

Skupština je krajem decembra prošle godine usvojila odluku o dodjeli ugovora o koncesiji za proizvodnju ugljovodonika u primorju Crne Gore za dva bloka za grčku kompaniju Energean Oil&Gas.

Prethodno je Skupština, krajem juna, donijela odluku kojom je ugovor o koncesiji dodijeljen kompanijama Eni i Novatek za četiri bloka. 

Usvajanjem odluke o dodjeli ugovora Energeanu, broj ugovora za istraživanje u crnogorskom podmorju povećava se na šest.

Ministarstvo ekonomije je 7. avgusta 2013. godine objavilo poziv za dostavljanje ponuda za dodjelu ugovora o koncesiji za proizvodnju ugljovodonika u podmorju Crne Gore. Pozivom je određeno ukupno 13 blokova, kao i njihovih djelova, ukupne površine 3,1 hiljadu kilometara kvadratnih.

Mina biznis; Foto: Pixabay

Portal Analitika