Košarka

Dubljević sa Valensijom počinje bitku za Euroligu

Oči košarkaške Evrope večeras su uprte ka polufinalnim okršajima Eurokupa. Za finale boriće se Valensija našeg Bojana Dubljevića i Hapoel iz Jerusalima odnosno Lokomotiva i Unikaha.
Dubljević sa Valensijom počinje bitku za Euroligu
Portal AnalitikaIzvor

Valensija kao trostruki osvajač ovog takmičenja polufinale je igrala u čak sedam navrata, a posljednji put 2014. godine. Za Hapoel sitaucija je znatno drugačija. Tim iz Jerusalima ima euroligaške ambicije i ogromne sume novca na bankovnim računima, a u završnici Eurokupa je treći put u posljednjih 13 godina.

Valensija nema istaknutog skorera, ali se iznad svih ističe crnogorski centar Bojan Dubljević, dok Rafa Martinez, Antoan Dio, Pjer Oriola, Fernando San Emeterio, Đoan Sastre i Vjačeslav Kravcov predstavljaju jednaku opasnost.

Lokomotiva ove sezone ima pet trijumfa i tri poraza u okršajima s klubovima iz Španije. Dva neuspjeha vezana su za duele s Valensijom, dok su trijumfi ubilježeni protiv Mursije i Fuenlabrade, uz polovičan učinak protiv prošlosezonskog finaliste, Gran Kanarije. Andalužani su ove sezone koplja ukrstili samo sa Zenitom u dva okršaja grupne faze, uz po jednu pobjedu i poraz. 

Utorak, prvi mečevi:

18.00 Lokomotiva Krasnodar - Unikaha Malaga
20.30 Valensija - Hapoel Jerusalim​

Drugi mečevi, petak:

13.00 Hapoel Jerusalim - Valensija
20.45 Unikaha Malaga - Lokomotiva Krasnodar

Treći mečevi, 22. mart (Po potrebi):

18.00 Lokomotiva Krasnodar - Unikaha Malaga
20.30 Valensija - Hapoel Jerusalim

Portal Analitika