Fudbal

Jovetić sa Seviljom protiv Lestera za četvrtfinale Lige šampiona!

Bez obzira što je Lester ove sezone daleko od onog tima koji je prošle godine osvojio Premijer ligu, Sevilja će biti na velikom iskušenju da večeras (20.45 h) u revanšu osmine finala Lige šampiona odbrani 2:1 iz prve utakmice.
Jovetić sa Seviljom protiv Lestera za četvrtfinale Lige šampiona!
Portal AnalitikaIzvor

Od kada je otišao Klaudio Ranijeri, ,,lisice“ su vezale dvije pobjede (Liverpul i Hal), dovele Krega Šekspira za trenera i prethodnih desetak dana provele u Dubajiu, pripremajući se za duel protiv Sevilje. Motiviše ih i to što im je 1:0 dovoljno da prođu među osam najboljih.

- Znali smo da će nam gol u gostima dati veliku šansu u revanšu. Biće ovo posebna noć, atmosfera na stadionu biće naelektrisana. Očekujem da momci nastave u ritmu kojim su pobijedili Liverpul i Hal, tim pobjedama dobili smo veliku dozu samopouzdanja. Moram reći i da smo vježbali penale, ništa ne prepuštamo slučaju - kazao je Šekspir,

Iako je neporažena od 29. januara, Sevilja je remijima sa Leganesom i Alavesom malo zabrinula navijače. Poslije Leganesa Stevan Jovetić je pričao kako ekipa mora da se trgne, dok je trener Horhe Sampaoli juče kazao da je ovo ,,istorijska prilika“ za Sevilju. Kakva bi to tek šansa bila da su uspjeli da zadrže vođstvo od 2:0 na svom terenu.

- Ovo je istorijska prilika, istorijska utakmica u kojoj očekujem da moji igrači budu na maksimumu. Sre- ćan sam što imam ovakvu grupu igrača, uz koju moje ideje mogu da budu sprovedene u djelo - rekao je trener Andalužana. 

U drugom meču večeri je praktično sve riješeno. Juventus u Torinu dočekuje Porto koga je prije dvije neđelje savladao u gostima sa velikih 2:0. 

Portal Analitika