Politika

DARMANOVIĆ-FINI: Potrebno unaprjeđenje odnosa u oblasti turizma, energetike i infrastrukture

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović primio je danas nerezidentnog ambasadora Australije u Crnoj Gori, Džuliju Fini, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.
DARMANOVIĆ-FINI: Potrebno unaprjeđenje odnosa u oblasti turizma, energetike i infrastrukture
Portal AnalitikaIzvor

– Ministar Darmanović je istakao da su odnosi između Crne Gore i Australije prijateljski i ukazao je na potrebu intenziviranja političkih kontakata kao i jačanja ugovorno-pravne osnove, kao instrumenata pospješivanja sveukupnih odnosa. Zahvalio je na razvojnoj pomoći koju je Australija obezbijedila Crnoj Gori u proteklom periodu, usmjerenoj na snaženje demokratskih institucija, ljudskih prava, unapređenje ženskog preduzetništva, životne sredine, kao i promocije sporta kod mladih – stoji u saopštenju.

Ambasador Fini je, kako se navodi, pohvalila dobre političke odnose sa Crnom Gorom, uz naglašen interes za njihov dalji razvoj, kao i unapređenje ukupne bilateralne saradnje.

Obostrano je predloženo da se u cilju dinamiziranja saradnje i radnih kontakata, u narednom periodu potpiše Protokol o saradnji dva ministarstva.

– Sagovornici su iskazali interesovanje za dalji razvoj i unaprjeđenje odnosa u oblasti turizma, energetike, infrastrukture, transporta, poljoprivrede i u drugim oblastima u kojima je identifikovan značajan potencijal za saradnju – zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika