Fudbal

Drugi život zvijezde Barse: Lud za videoigrama, zapošljava 30 programera!

Žerard Pike mogao bi da bude sljedeći veliki ulagač u e-sport. Iako do prije šest mjeseci uopšte nije znao za e-sport, Pike je ubrzo bio fasciniran te je najavio da i on planira da se uključi.
Drugi život zvijezde Barse: Lud za videoigrama, zapošljava 30 programera!
Portal AnalitikaIzvor

Centralni bek Barselone mogao bi da slijedi stope bivšeg NBA velikana Rika Foksa koji je krajem 2015. godine kupio League of Legends tim Gravity Gaming te od njega stvorio svoj brend Echo Fox.

Echo Fox danas igra najprestižnije League of Legends takmičenje u Americi, North America League of Legends Championship Series. Pike je nedavno u izjavi za katalonski radio El Món a RAC1 potvrdio da nije znao mnogo o e-sportu, ali da uskoro planira da se uključi u taj segment industrije videoigara.

Želja mu je da pokrene vlastitu e-sport organizaciju, a ne da investira u postojeću. Industrija videoigara nije nepoznanica za Pikea jer je 2015. pokrenuo studio za izradu videoigara Kerad Games. Trenutno je u njemu zaposleno 30-ak programera, a najpoznatija igra studija je Golden Manager koja samo na Google Play trgovini ima preko 5 miliona preuzimanja.

Pokretanje vlastite e-sport organizacije nije nimalo jednostavan poduhvat. No uspije li Pike u svom naumu, može se očekivati da bi njegov brend prvo mogli vidjeti u e-sport naslovima kao što su FIFA i Pro Evolution Soccer.

Portal Analitika