Društvo

Prva banka: Pljačkaši doveli u životnu opasnost 11 osoba

Jutros, oko 9.20 časova, više naoružanih lica izvršillo je oružanu pljačku poslovnice Prve banke u Beranama i tom prilikom doveli su u životnu opasnost čak 11 osoba, koje su se u tom trenutku nalazile u poslovnici, saopšteno je Portalu Analitika iz Prve banke.
Prva banka: Pljačkaši doveli u životnu opasnost 11 osoba
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi, uprkos pucnjavi i prijetnjama oružjem svim prisutnima, ova incidentna situacija okončana je na najbolji mogući način zahvaljujući profesionalnom odnosu zaposlenih koji su se dosledno pridržavali svih propisanih internih regulativa banke.

"Imperativ očuvanja života je ispunjen i niko od lica prisutnih u filijali nije pretrpio fizičke povrede. Prva banka  se ovim putem zahvaljuje svojim zaposlenima i drugim građanima Berana koji su se zatekli u poslovnici jutros na prisebnosti koju su zadržali u veoma teškim trenucima i što nijesu nepromišljenim akcijama dodatno ugrozili svoje živote”, kaže se u saopštenju.

Adekvatnim i blagovremenim sprovođenjem bezbjedonosnih procedura Banke,  kako se dodaje, crnogorska policija je bez oklijevanja reagovala na prijavu incidentne situacije i dobro koordinisanim radnjama za vrlo kratko vrijeme uhvatila lica koja se sumnjiče za  oružanu pljačku filijale.

“Prva banka CG iskazuje posebnu zahvalnost pripadnicima crnogorske policije na izuzetno brzoj reakciji i predanosti u rješavanju ove incidentne situacije. Prva banka CG obavještava sve svoje klijente da filijala u Beranama nastavlja sa redovnim radnim aktivnostima  u punom radnom vremenu od 8-16 časova, već sjutra, u utorak,  14. marta”, zaključuje se u saopštenju. 

Portal Analitika