Crna hronika

Danilovgrad: Uhapšen Italijan

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su, u sadejstvu sa službenicima NCB Interpol Podgorica, uhapsili Đan Paola Oćionija (Gian Paolo Occioni), starog 63 godine, državljanina Italije, za kojim je raspisana međunarodna potjernica NCB Interpol Rim.
Danilovgrad: Uhapšen Italijan
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Uprave policije, tokom rada po predmetima međunarodnih potjernica, službenici NCB Interpol Podgorica su, u zajedničkim aktivnostima sa službenicima OB Danilovgrad, preduzimajući operativne mjere i radnje, locirali traženo lice na teritoriji Opštine Danilograd, u mjestu Orašje, 11. marta, kada je i lišen slobode.

Međunarodna potjernica NCB Interpol Rim je za Oćionijem raspisana sa ciljem privođenja na izdržavanje dvije kazne zatvora, i to jedne u trajanju od devet godina i šest mjeseci, po presudi Apelacionog suda u Bolonji, zbog izvršenih krivičnih djela kriminalna organizacija i prikrivanje imovine kompanije, i druge kazne zatvora u trajanju od devet godina i dva mjeseca, po presudi Apelacionog suda u Milanu, zbog izvršenog krivičnog djela lažni stečaj, iz KZ Italije.

Istog dana, lice je privedeno nadležnom sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici, koji mu je odredio ekstradicioni pritvor.

Predstoji komunikacija nadležnih organa Crne Gore i Italije u vezi izručenja ovog lica Italiji.

Portal Analitika