Zanimljivosti

Gospodin Sjever

Dobro je poznata ona narodna o sjevernom vjetru - "sjever je gospodin". Ipak, ovog vikenda je baš taj gospodin pokazao i nešto drugačije manire...
Gospodin Sjever
Portal AnalitikaIzvor

Neprikosnovena je istina da je sjeverni vjetar raščistio oblačno nebo na Podgoricom i okolinom ovog vikenda. I poslije nekoliko kišnih dana, zasigurno je dočekan sa simpatijama. Jer, kao što svi znamo, "kiša udavi".  A sjever, on je gospodin. No, biće samo do jedne ure.

Kanjonom Morače sjeverni vjetar vjerovatno doživljava svoje zvjezdane trenutke, posebno kada se raskomoti, tamo neđe, oko Bioča. E, upravo na tom mjestu, demonstraria i svoju nesumnjivu snagu. 

Ovog puta, udare sjevernog vjetra je najprije "platio" kamion sa prikolicom u svom pokušaju da prođe dijelom puta na kojem se nalazi kružni tok.  Ništa bolje nije prošla ni parkirana prikolica na obližnjem imanju. Piši, prevrnuto. Na sreću, u ovim odvojenim saobraćajnim nezgodama nije bilo povrijeđenih. 

17274399-1412865998765222-1401457274-n

 

Tek, biće da sa jednim gospodin poput sjevernog vjetra, zaista, nije šaliti. I ne vrijedi ga nikako potcjenjivati. Gospodin je to...

 

Ž.V.

Portal Analitika