Fudbal

Serhio Ramos - brojke od kojih zastaje dah...

Teško je odrediti da li je Serhio Ramos najveći golgeter među defanzivcima, ali kapiten Kraljevskog kluba ne prestaje da ostavlja bez daha.
Serhio Ramos - brojke od kojih zastaje dah...
Portal AnalitikaIzvor

Ponovo je španski velemajstor demonstrirao da je fudbal zapravo jednostavna igra, u kojoj on na kraju postiže pobjednički gol i postaje Realov junak. 

Samo pet dana pošto je uništio Napoli, isto je učinio i Betisu, čime je Real vratio na vrh Primere. Bila je to tipična „Ramos situacija“ - korner s desne strane, lukavo prikradanje i hitac koji je protivnika najviše zabolio. I opet je proradila linija sa Tonijem Krosom. Posljednja četiri Ramosova gola došla su na asistenciju njemačkog asa, poslije iz prekida ili kornera.

Ne samo u toj situaciji, kada je Ramos ponovo stao na pijedestal, već i tokom svih 90 minuta na stadionu Santjago Bernabeu. Jer, Španac je ubilježio gotovo monstruozne brojke.

Svaki put kada je ulazio u klizeći start - izlazio je kao pobjednik. Dakle, bez greške! Imao je čak 88 odsto preciznih dodavanja. Osvojio je čak pet vazdušnih duela s igračima Betisa, tri puta raščistio opasnu situaciju, dva puta presjekao dodavanje i postigao gol za pobjedu. Podaci za divljenje.

Prvi put u karijeri ubilježio je dvocifren broj golova u jednoj sezoni. Stigao je do brojke od deset recki. Trenutno je apsolutno najbolji strijelac među svim defanzivcima u Ligama petice.

REALOVA LISTA STRIJELACA:

Kristijano Ronaldo - 26 golova
Karim Benzema - 15
Alvaro Morata - 13
Serhio Ramos - 10

Portal Analitika