Društvo

Pomozimo porodici Kuč: Težak život, bez struje i vode

NVO Banka Hrane apelovala je na građane da pomognu porodici Kuč iz Grahova, koja živi u jako lošim uslovima, bez struje i vode godinama.
Pomozimo porodici Kuč: Težak život, bez struje i vode
Portal AnalitikaIzvor

Kako navode, ovoj porodici je prijeko potrebna pomoć.

„ Tima Kuč živi u selu Grahovo kod Rozaja sa dvoje maloljetne djece , Fatimom i Muhamedom.  Fatima ima 8 god,a Muhamed četiri.   Ova porodica živi u jako lošim uslovima , bez struje i vode godinama. Vodu donose iz obližnjeg izvora a nedostatak struje nadomjesšćuju korišćenjem svijeća. Otac ove maloljetne djece je stradao u saobraćajnoj nesreci 2012 .god“, piše u saopštenju.

Tročlana porodica živi od penzije, koja iznosi 140 eura i od koje je moguće obezbijediti samo hranu.

 „Tima Kuč ima i zdravstvenih problema što još dodatno komplikuje  situaciju ove porodice.Ona  se svake godine brine kako da obezbijedi drva za zimu, koja u ovom dijelu Crne Gore dugo traju. Fatima  mora ,  zbog velike udaljenosti do  škole ,  da koristi autobus  čija mjesečna karta iznosi 20 eura,  što je veliki iznos za ovu skromnu porodicu“, dodaju u saopštenju.

Porodica živi za dan, kada će dobiti struju u svome domu.

   " Potrebna je svjetlost Fatima da  bi pisala domaće zadatke", kažu oni.

Iz Banke hrane apeluju na pomoć porodici Kuč , donacijom hrane, garderobe, obuće, djevojčica nosi broj 25, a dječak 29-30.  Pomoć u novcu je moguće uplatiti na žiro račun majke  NLB-0130500060701. Konakt porodice je moguće dobiti preko e maila bankahranepg@gmail.com kao i na tel 069495680 i u inboxu na fb stranici

 

 

Portal Analitika