Fudbal

VIDEO: Barsa zaustavljena, Katalonci poraženi u La Korunji!

Deportivo je u La Korunji napravio veliko iznenađenje i savladao zahuktalu Barsu sa 2:1!
VIDEO: Barsa zaustavljena, Katalonci poraženi u La Korunji!
Portal AnalitikaIzvor

Bio je to prvi poraz Barse u Primeri poslije skoro pola godine i prvi u La Korunji poslije skoro devet godina. Prethodnih godina je Barsa terorisala Deportivo na Rijazoru, dala mu 24 gola u posljednjih pet mečeva na stadionu u La Korunji.

Deportivo je oživio od dolaska iskusnog stručnjaka Pepea Mela. Od njegovog dolaska na klupu, Depor ima dvije pobjede i dva remija, a Mel je tek iz devetog pokušaja uspio da savlada Barselonu poslije sedam poraza i jednog remija.

Barsa je trećim porazom u sezoni napravila ogroman korak unazad u borbi za titulu. Taman kada su prestigli Real i izvršili pritisak na Madriđane, Katalonci su napravili kobnu grešku. Real večeras ima šansu da ih prestigne i da preuzme prvo mjesto sa utakmicom manje.

Motivisani domaćin je dobro koristio svoje povremene prilike, a poveo je krajem prvog poluvremena preko Hoselua, poslije odbitka. Barsa uspijeva da izjednači već u prvom minutu drugog dijela meča, na sličan način je Luis Suares zatresao mrežu Deportiva. 

Nakon što je Denisa Suaresa spriječio golman domaćina da donese preokret, Depor stiže do novog vođstva preko Aleksa Bergantinosa, koji je na drugoj stativi nadskočio Đordija Albu prilikom kornera i glavom savladao Mark-Andrea ter Štegena. 


La liga, 27. kolo:

Deportivo – Barselona 2:1
Real Sosijedad – Atletik Bilbao 0:2
Selta – Viljareal
Real Madrid – Real Betis

Poneđeljak:
Osasuna – Eibar

Subota:
Valensija – Sporting 1:1
Sevilja – Leganes 1:1
Malaga – Alaves 1:2
Granada – Atletiko Madrid 0:1

Petak:
Espanjol – Las Palmas 4:3

Portal Analitika