Košarka

Jedna od najboljih NBA "četvorki" prekida karijeru?

Jedan od najboljih visokih krila NBA lige, LaMarkus Oldridž, u velikim je zdravstvenim problemima. San Antonio Sparsi danas su obavijestili javnost da boluje od "manje" aritmije te će odsustvovati s terena sve dok se ne naprave sve potrebne pretrage.
Jedna od najboljih NBA "četvorki" prekida karijeru?
Portal AnalitikaIzvor

Njegov saigrač, Manu Đinobili, kratko je poručio: "Šokantno. Ovo je vrlo osjetljiv problem. Najbitnije je njegovo zdravlje. Čekaćemo ga koliko god bude trebalo da se i on, kao i ostatak ekipe, osjeća sigurno.

Inače, Oldridžu ovo nije prvi put da ima problema sa srcem. Tokom njegove prve sezone dijagnostikovan mu je Wolff-Parkinson-White sindrom, urođeni i rijedak srčani poremećaj koji se javlja zbog viška električnih puteva koji sprovode srčani impuls između komori, što dovodi do previsokog pulsa i nepravilnog rada srca.

Oldridž ove sezone bilježi 17,3 poena uz 7,4 skoka, 1 blok i 47,4 % šuta iz igre. Pet puta biran je u Ol-star ekipu, dvaput je završio u drugoj najboljoj petorci lige, te je bio biran u ekipi novajlija svoje prve sezone u ligi. Jedan je od najboljih igrača svoje generacije i pravi ga je užitak gledati.

Portal Analitika