Crna hronika

Borović: Marović će prvo morati u Spuž

Interpolova potjernica za Milošem Marovićem izgleda će doživjeti istu sudbinu kao i potjernice za Predragom Bogićevićem i Nemanjom Ristićem, jer je očigledno da su u ovim slučajevima primat nad pravom preuzele političke odluke, piše Pobjeda.
Borović: Marović će prvo morati u Spuž
Portal AnalitikaIzvor

Na nastalu polemiku u kojoj državi će Miloš Marović služiti kaznu, budući da je u momentu donošenja izvršne presude bio državljanin Crne Gore, a nekoliko mjeseci nakon toga postao državljanin Srbije gdje i sada živi, odgovara advokat Borivoje Borović.

- Na čijoj teritoriji okrivljeni, odnosno osuđeni ima prebivalište, odnosno na kojoj teritoriji trajno ostaje, tu će i služiti kaznu – rekao je on Pobjedi.

- Ako u međuvremenu po dobijanju poziva za odsluženje kazne promijeni državljanstvo, to ne mijenja situaciju. Ako je u Crnoj Gori dobio poziv za izdržavanje kazne, a ima prebivalište u Crnoj Gori, onda mora da služi kaznu u Crnoj Gori. Sa druge strane, bez obzira što je srpsko državljanstvo dobio nakon izvršne presude u Crnoj Gori, on mora da počne izdržavanje kazne u Spužu, a onda da zatraži molbu da mu se kao srpskom državljaninu omogući da ostatak kazne služi u Srbiji – objašnjava Borović.

On smatra da je takav postupak „vrlo logičan“.

- To je procedura i mora mu se omogućiti da izdržava kaznu u Srbiji. Sve je po važećem srpskom zakonu - zaključuje on.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Portal Analitika