Fudbal

T1. CFL: Dečić srušio Budućnost pod Goricom!

Fudbaleri Dečića pobijedili su danas u Podgorici lidera šampionata, ekipu Budućnosti 1:0, u utakmici 21. kola Telekom Prve crnogorske lige. Fudbaleri Zete i Sutjeske ostvarili su pobjede, dok je Rudar doživio poraz.
T1. CFL: Dečić srušio Budućnost pod Goricom!
Portal AnalitikaIzvor

Odlučujući pogodak postigao je Edvin Kuč u 13. minutu. To je druga uzastopna, ukupno deseta pobjeda ekipe iz Tuzi ove sezone. Budućnost je u proljećnom dijelu šampionata upisala samo jedan trijumf, a doživjela je dva poraza, dok je jedan meč završen neriješeno.

Zeta je u Bijelom Polju savladala Jedinstvo 3:0 i desetom pobjedom preuzela treće mjesto na tabeli od Dečića koji ima utakmicu manje. Do pobjede došla je golovima Nikole Krstovića u 5. i 33. i Vaska Kalezića u 90. minutu. Jedinstvo je doživjelo četvrti uzastioni, ukupno 14. poraz ove sezone.

Sutjeska je kao gost savladala Petrovac 3:0, a do drugog uzastopnog, ukupno osmog, trijumfa ove sezone došla je golovima Igora Ivanovića u 1, Stevana Kovačevića u 9. i Bojana Božovića u 22. minutu.

Pljevaljski Rudar je u Danilovgradu poražena od Iskre 1:0.Odlučujući pogodak, za šesti trijumf ove sezone, postigao je Rodoljub Paunović u 14. minutu iz jedanaesterca.

Seriju dobrih rezultata nastavio je Lovćen, koji je na Cetinju savladao Bokelj 2:0 i ostvario treću pobjedu u proljećnom dijelu, ukupno petu ove sezone.Do pobjede vodili su ga Georgios Gemistos u 38. i Hulijan Montenegro u 45. minutu.

Utakmica između Mladosti i Grblja odgođena je za sjutra u 14 sati zbog jakog vjetra u Podgorici.

Budućnost je, nakon 21. kola, vodeća na tabeli sa 46 bodova. Mladost je, sa utakmicom manje, druga sa 38, a treći Dečić sa 35 bodova. Na četvrtom mjestu je Zeta sa 33, dok bod manje ima Sutjeska na petom mjestu. 

U 22. kolu, koje je na programu 18. marta, sastaće se: Grbalj – Budućnost, Dečić – Iskra, Rudar – Petrovac, Sutjeska – Jedinstvo, Zeta – Lovćen i Bokelj – Mladost.

Portal Analitika