Crna hronika

Pavlović priznao: Po nalogu Savića opštinu oštetio za 2.700.000 eura

Srpski državljanin Đorđe Pavlović priznao je da je kao član komisije za procjenu vrijednosti izvedenih radova koncertnog platoa na Jazu svjesno pomogao da se kasa budvanske opštine ,,olakša“ za 2.739.218 eura, navodi se u nagodbi koju je potpisao sa Tužilaštvom aprila prošle godine.
 Pavlović priznao: Po nalogu Savića opštinu oštetio za 2.700.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

Viši sud u Podgorici prihvatio je Pavlovićevu nagodbu koju je potpisao sa Tužilaštvom. Pavlović je uhapšen 13. avgusta 2015. godine zajedno sa 12 funkcionera budvanske opštine zbog zloupotrebe položaja u slučajevima ,,TQ Plaza i Jaz“. Naime, prema navodima sporazuma, Pavlović je priznao da je januara 2008. godine u svojstvu člana Komisije opština Budva umišljajno pomogao Rajku Kuljači, kao predsjedniku budvanske opštine i Lazaru Rađenoviću, kao potpredsjedniku da pribave korist preduzeću „Gugi komerc“ na štetu budvanske opštine.

Pavlović je naveo da je zloupotrebu položaja učinio na nagovor Branislava Savića, vlasnika preduzeća „Gugi Komerc“. Naime, budvanska opština, bez sprovođenja postupka javnih nabavki angažovala je preduzeće ,,Gugi komerc“ da na Jazu izgradi plato, parking, pristupne puteve i infrastrukturu za potrebe održavanja muzičkih manifestacija.

 - Pri izvođenju radova nijesu sačinjavani projekat, građevinske knjige i građevinske dnevnike, niti vršen nadzor, sa čime je bio upoznat okrivljeni Pavlović – navodi se u sporazumu. Pavlović je na zahtjev Savića potpisao izvještaj koji je u pogledu količina i vrijednosti radova uvećan u odnosu na stvarno izvedene radove. Pri tom Savić je Pavloviću predočio i da je sve urađeno po dogovoru sa rukovodstvom budvanske opštine. (Pobjeda)

Portal Analitika