Politika

Damjanović neće u Front, klub Demosa je moguća opcija

Poslanik Aleksandar Damjanović neće pristupiti poslaničkom klubu Demokratskog fronta, saznaje Pobjeda od više izvora bliskih DF-u.
Damjanović neće u Front, klub Demosa je moguća opcija
Portal AnalitikaIzvor

Prema nezvaničnim saznanjima, moguća opcija je da Damjanović uđe u poslanički klub Demosa na čijem čelu se nalazi Goran Danilović.

Sve će biti poznato nakon sjednice parlamenta na kojoj se bude odlučivalo o članstvu u NATO, koja bi trebalo da ude održana do kraja maja. Budući da je SDP donio odluku o povratku u parlament, pretpostavka je da će nakon glasanja o NATO-u to uraditi još neke opozicione stranke. Tada se stvaraju uslovi da se donese odluka o Damjanovićevom angažmanu u nekom od poslaničkih klubova opozicije - rekao je izvor Pobjede blizak Damjanoviću.

Damjanović je neformalno pregovarao sa jednim od lidera Fronta Milanom Kneževićem ali ti razgovori nijesu rezultirali nekim konkretnim dogovorom, osim zajedničkog, načelnog, stava o saradnji unutar opozicije.

Takođe, nedavna ostavka Damjanovića na članstvo u Glavnom odboru znači da je opcija zajedničkog angažmana sa predsjednikom te stranke Srđanom Milićem potpuno isključena.

 - Ne postoji opcija po kojoj je moguće dalje zajedničko djelovanje Milića i Damjanovića. Previše su udaljeni i nema više zajedničkih tačaka saradnje - navodi izvor.

Portal Analitika