Fudbal

Fiorentina dobija čudo od 420.000.000 eura!

Legendarni Artemio Franki odlazi u istoriju, Fiorentina dobija novi stadion. Čelnici Viole predstavili su danas u Firenci projekat izgradnje ultra-modernog sportskog objekta. Radovi će početi 2019, trajaće dvije godine, a vrijednost je 420.000.000 eura.
Fiorentina dobija čudo od 420.000.000 eura!
Portal AnalitikaIzvor

Ovaj stadion imaće kapacitet od 40.000 mjesta, a prvi red od terena će biti udaljen samo sedam metara. Objekat će biti izgrađen na sjeverozapadnom obodu Firence, a uključuje i šoping centar, hotel i nove autobuske stanice.

“Ovo je istorijski trenutak. Predstavljamo važan projekat za Firencu i cijelu Italiju. Biće to Ljubičasta renesansa“, rekao je vlasnik Fiorentine Andrea dela Vale novinarima u Firenci.

On je dodao da klub još uvijek traži investitore za ovaj projekat, ali da se ubrzano rješavaju svi administrativni problemi. Trenutno samo tri italijanska kluba imaju stadione u svom vlasništvu - Juventus, Sasuolo i Udineze.

“Mnogi klubovi pokušavaju da naprave svoje stadione i to je dobro. Svi pričaju o Rominom stadionu, a mi smo dogurali i dalje od njih“, zaključio je Dela Vale. 

Portal Analitika