Fudbal

Dimitri Paje otvorio dušu

Dimitri Paje je konačno otvorio dušu o kontroverznom odlasku iz Vest Hema. Francuz je za kratko vrijeme prešao put od idola Vest Hemovih navijača do izdajnika koji je sve iznevjerio.
Dimitri Paje otvorio dušu
Portal AnalitikaIzvor

Njegovo insistiranje na transferu u Marselj je bila najkontroverznija priča zimskog prijelaznog roka. Zabio je nož u leđa klubu u kojem je bio ključni igrač i na kraju poslije suspenzije izgurao svoju priču i vratio se na Velodrom.

Francuz je sada detaljno opisao šta se dešavalo u januaru i zašto je napustio Vest Hem.

„Način na koji smo igrali i taj defanzivni stil igre mi nisu odgovarali. Moglo bi se reći da mi je bilo dosadno tamo. Uspostavio sam kontakt sa Marseljom i sa trenerom Ridijem Garsoijom koji dijeli istu fudbalsku filozofiju kao i ja. Izbor je bio lak. Da sam čekao još šest mjeseci, bilo bi to izgubljenih šest mjeseci u kojoj karijeri. Nisam ima daljeg prostora za napredak i rizikovao sam jer mi je bio potreban novi izazov“, rekao je Paje.  

Način na koji je stavio Vest Hem pred svršen čin je naišao na osudu navijača i engleske javnosti.

„Upozorio sam ih da ću to uraditi, a oni me nisu shvatili ozbiljno. Pogledao sam ih u oči i rekao im da sam spreman za posljedice. Bilić je znao da hoću da idem... Još ljetos, poslije EP, smo pričali o tome. Ali klub je tada zatvorio vrata za transfer. Poštovao sam njihovu odluku, ali sportska situacija se pogršala i u januaru sam odlučio da odem“.

Često se kao razlog Pajeovog odlaska pominjalo i to što njegova žena i djeca nisu mogli da se naviknu na život u Londonu.

„To je bio samo jedan od razloga za konačnu odluku. Kada sam srećan na terenu, to je zato što je sve dobro i van terena. Kada se stvari iskomplikuju na porodičnom nivou, onda to može da vas onemogući u vašem poslu“, obrazložio je Paje.

Portal Analitika