Abiznis

Poziv za podršku adaptaciji katuna

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je danas javni poziv za dodjelu podrške investicijama u adaptaciju planinskih katuna.
Poziv za podršku adaptaciji katuna
Portal AnalitikaIzvor

Ministarstvo javni poziv realizuje u skladu sa ovogodišnjim agrobudžetom i budžetskom linijom pod nazivom diverzifikacija ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima.

“Kroz taj javni poziv poljoprivredni proizvođači imaju mogućnost da ostvare podršku za investicije u adaptaciju koliba na katunima, kao i regulisanje vodosnadbijevanja”, navodi se u saopštenju.

Trajanje javnog poziva je 60 dana od njegovog objavljivanja, odnosno do 8. maja. Obrada i odobravanje primljenih zahtjeva obavljaće se nakon završetka javnog poziva.

“Zainteresovani poljoprivrednici koji ispune uslove poziva dobiće podršku u iznosu do 50 odsto ukupno prihvatljivih troškova. Po javnom pozivu podržavaju se investicije u visini od hiljadu do tri hiljade eura”, kazali su iz ministarstva.

Korisnici podrške moraju biti registrovani u Registru poljoprivrednih gazdinstava najkasnije do 22. maja ove godine.

Potrebno je i da su tokom poslednje tri godine ostvarili pravo na premije za održivo korišćenje planinskih pašnjaka, kao i da su ove godine uredno predali dokumenatciju za ostvarivanje prava na premije.

Portal Analitika