Kultura

Ivan Salatić snima "Mornaricu" u Herceg Novom

Nagrađivani crnogorski reditelj i scenarista Ivan Salatić počeo je u Herceg Novom snimanje dugometražnog igranog filma „Mornarica“, saopštio je Portalu Analitika producent ovog ostvarenja Dušan Kasalica, te dodao da se premijera očekuje naredne godine.
Ivan Salatić snima "Mornaricu" u Herceg Novom
Portal AnalitikaIzvor

Film koprodukcijski rade Meander Film iz Crne Gore, Non Aligned Films iz Srbije i Gustav Film iz Slovenije, a sufinansiran je sredstvima Ministarstva kulture.

- „Mornarica“ je priča o djevojci koja radi na kruzeru i slučajno se iskrcava u Đenovu. Nakon kratkog perioda provedenog u tom gradu, vraća se kući, u Crnu Goru. U pokušaju da razumije ljude koji je okružuju, a i samu sebe, Sanja se ukrcava na novo putovanje – potragu za sopstvenim identitetom – siže je novog filma Salatića.

Uloge tumače Ivana Vuković, Danilo Babović, Jasna Đuričić, Boris Isaković, Momo Pićurić, te Luka Petrone sa kojim je Salatić sarađivao u svojim kratkim filmovima.

Direktor fotografije je Ivan Marković, scenografkinja Dragana Baćović, kostimografkinja Lidija Andrić, a snimatelj zvuka je Luka Barajević.

Podsjećamo, Salatić je o sada režirao tri kratka filma - „Dvorišta“, „Zakloni“ i „Intro“, te dokumentarac „Daljine“ koji su prikazani na brojnim međunarodnim festivalima u regionu i šire.

K.J.

Foto: Mander film/radiohercegnovi.net

1003mornarica
Portal Analitika