Crna hronika

"Mrtvac" iz Italije "vaskrsnuo" u Podgorici

Italijanski državljanin Mihail Turcis(46) koji je nestao u Italiji u oktobru prošle godine, pronađen je prije dvije noći u Podgorici.
"Mrtvac" iz Italije "vaskrsnuo" u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

Italijanski mediji su ranije objavili da se vjeruje da je Turcis najvjerovanije mrtav. Za njim je bila raspisana potjernica kao za nestalom osobom, a sasvim slučajno je lociran u Tološima. O tome je obaviještena italijanska ambasada koja se uključila u čitav slučaj.

''Mihail Turcis je pronađen u Podgorici prije dvije noći. On je državljanin Italije i za njim je bila raspisana potraga kao za nestalom osobom. Radi se o osobi koja ima psihičke smetnje'', saopšteno je Danu u policiji.

Žitelji Tološa su prije dva dana prijavili da su vidjeli skitnicu koja danima šeta po tom kvartu. Policija je odmah reagovala i Turcis je priveden i identifikovan. Utvrđeno je da se radi o osobi koju potražuje Italija, pa je odmah uspostavljen kontakt sa ambasadom te zemlje. ''Ambasada mu je obezbijedila stan da prenoći i preuzela dalju brigu o njemu'', dalje je saopšteno.

Kako su objavili italijanski mediji, Turcis je nestao 29. oktobra prošle godine. Pored policije, u potragu za njim su se uključile i televizijske stanice koje su objavile njegove fotografije i ispovijest njegove majke. On je nestao iz porodične kuće u okolini Venecije kada su njegovi roditelji bili na putovanju. Sa sobom je odnio torbu sa odjećom i Bibliju. Telefon je ostavio na stolu a ključeve od kuće je predao sestri.

''Kada joj je predao ključeve rekao je da će se vidjeti na lokalnom autobuskom stajalištu i od tada mu se gubi svaki trag'' prenijeli su italijanski mediji.

Pošto ga nije bilo mjesecima pojavila e bojazan da je preminuo. Ipak njegova majka nije gubila nadu. ''Vrlo religiozan. Izgubio je posao ali se nadam da je živ. Porodica misli da je možda pošao u neki manastir i da je tamo pronašao utočište'', prenijeli su mediji riječi njegove majke. Posljednja televizijska emisija o Turcisu emitovana je 14. decembra prošle godine.

Ispituju od kada je u Crnoj Gori

Policija ispituje kako je Turcis došao u Crnu Goru i koliko je vremena boravio na našoj teritoriji. Pošto se radi o osobi sa psihičkim smetnjama, nejasno je kako je napustio Italiju. U policiji pretpostavljaju da je Turcis nedavno stigao u Podgoricu.

(Dan)

Portal Analitika