Društvo

Policija ispituje navode majki

Majke troje i više djece koje protestuju ispred Skupštine podnijele su juče krivičnu prijavu Ministarstvu unutrašnjih poslova, jer tvrde da je preksinoć na njih krenuo automobil registarskih tablica PG CG.
Policija ispituje navode majki
Portal AnalitikaIzvor

Iz policije Pobjedi su kazali da ispituju ovaj slučaj, ali da, prema izjavama službenika koji obezbjeđuju skup, nikakvog incidenta nije bilo. Kako je tom listu kazao nezvaničan sagovornik iz policije, u jednom trenutku na kratko je bio pušten saobraćaj bulevarom, ali da se nasrtaj na majke nije dogodio.

Jedna od organizatorki protesta Željka Savković, međutim, rekla je Pobjedi da se navodni incident dogodio blizu ponoći, ali da žene nijesu uspjele da vide broj registarskih tablica, već su samo zapazile da je riječ o državnom vozilu. Savković kaže da u tom momentu nije bila kod parlamenta, ali da su joj majke ispričale da su se uplašile kada je kroz blokirani Bulevar Svetog Petra Cetinjskog iznenada prošao jedan džip normalnom brzinom.

Ubrzo je, kako tvrde, pored njih prošao i crni automobil koji se odvezao do mosta Blaža Jovanovića. Vozilo se, kažu, onda okrenulo i vratilo u istom smjeru velikom brzinom.

- U posljednjoj sekundi, ne smanjujući brzinu auto je zaobišlo majke, a jedna žena mi je ispričala da joj je točkom prešao preko čizama koje su joj, na sreću, bile velike – ispričala je Savković.

Tvrdi i da su tokom noći komunalci pokušali da im uzmu stolice na kojima su sjedjele na ulici.

Majke su predale zahtjev MUP-u za produženje protesta, jer im odobrenje ističe 12. marta.

One su poručile da neće poći dok se ne povuče izmijenjeni Zakon o socijalnoj i dječijoj zaštiti kojim su im naknade smanjene za 25 odsto. Žene koje su primale 336 eura, sada imaju 264, a one koje su dobile naknadu od 192 nakon smanjenja primaju 144 eura.

Izvor: Pobjeda

Portal Analitika