Politika

Nikšićka opozicija: Sjutra protestni skup

Demokratski front, Demokrate, Demos, SNP i URA, održaće sjutra zajednički protestni skup protiv, kako su naveli, “ uvođenja jednopartizma u Nikšiću”, saopšteno je Portalu Analitika iz opozicije.
Nikšićka opozicija: Sjutra protestni skup
Portal AnalitikaIzvor

“Jednopartijski izbori u Nikšiću, zakazani za 12.mart, predstavljaju običnu farsu, suprotni su principima ustavnog i zakonskog poretka, lišeni su logike i legitimitetai otvorili su prostor za neprihvatljiv udar na princip tajnosti glasanja”, navedeno je u saopštenju.

Interes svih opozicionih političkih subjekata,  kako piše u saopštenju,uprkos nespornim i priznatim programskim imetodološkim razlikama, jesu slobodni, demokratski i fer izbori kao i višepartizam i uspostavljanje pravne države.

“DPS je putem pljačkaške privatizacije, organizovanih kriminalnih grupa i političke korupcije  ekonomski i socijalno razorio Nikšić, povećao nezaposlenost i produbio nejednakost, što jednako pogađa sve građane bez obzira na njihovu  vjersku, nacionalnu i partijsku pripadnost. Neprihvatljivo je i neodrživo da se u Nikšiću, drugom gradu po broju stanovnika, uvodi jednopartijski sistem u dvadeset prvom vijeku, suspenduje pravo građana na demokratiju, a izbori pretvaraju u lakrdiju o trošku svih građana”, zaključuje se u saopštenju u kom se ne navodi vrijeme i tačna lokacija održavanja skupa.

Skupu neće prisustovati SDP.

Portal Analitika