Abiznis

UPCG na regionalnom samitu preduzetnika „300 najboljih“

Četvrti Regionalni samit preduzetnika srednje i jugoistočne Evrope (RSP) „300 najboljih“, u organizaciji Međunarodnog ekonomskog foruma (MEF) “Perspektive”, biće održan od 10. do 12. marta 2017. godine u Dubrovniku, u hotelu Sheraton, uz učešće više od 200 preduzetnika tepredstavnika državnih institucija i akademske zajednice iz 11 zemalja: Hrvatske, BiH, Slovenije,Srbije, Crne Gore, Makedonije, Kosova, Švajcarske, Italije, Turske i Norveške.
UPCG na regionalnom samitu preduzetnika „300 najboljih“
Portal AnalitikaIzvor

Delegaciju privrednika iz Crne Gore predvodi predsjednica UPCG Svetlana Vuksanović. Ona će, kako je najavljeno iz Unije poslodavaca, sa MEF  Perspektive   zaključiti  sporazum o  saradnji  kojim UPCG  postaje nacionalni  partner Svjetskog kongresa preduzetnika (SKP) koji će u oktobru biti održan u Zagrebu.

-Takođe, kao potpredsjednica Međunarodnog programskog odbora SKP, Vuksanović će u Dubrovniku prisustvovati i Sjednici programsko - organizacijskih tijela SKP. Tokom trajanja   RSP,  biće   upriličena  i tradicionalna, svečana ceremonija dodjele nagrada i priznanja  “Stvaratelji  za  stoljeća”   (SZS)   za   istaknute   privrednike,   kompanije, udruženja privrednika, institucije i organizacije iz zemalja srednje i jugoistočne Evrope, među kojima se nalaze i brojni laureati iz Crne Gore. Broj  i   struktura  učesnika,  te   mnogi   predviđeni   sadržaji,  jasno najavljuju kako  će  RSP „300najboljih“  biti pravi festival preduzetništva- ističe se u najavi.   

Tim   povodom, predsjednik Organizacionog odbora IV Regionalnog samita preduzetnika Vinko M. Ćuro je kazao da je osnovni cilj održavanja RSP „300 najboljih“ promocija značaja preduzetništva za sveukupni ekonomski i društveni razvoj  i pružanje doprinosa razvoju preduzetništva.   

Posljednjeg dana RSP, u nedjelju 12. marta, u Dubrovniku će biti održan i Croatia Business Summit pod nazivom “Proizvodnja, izvoz, konkurentnost = stabilnost, razvoj, napredak“. Detaljnije informacije o RSP “Stvaratelji za stoljeća” dostupne su na zvaničnom veb sajtu.

UPCG je laureat Velikog priznanja „Stvaratelji za stoljeća “ za doprinos razvoju preduzetništva 2014, te Ambasador „Povelje za razvoj preduzetništva u Srednjoj i JI Evropi“ na području Crne Gore od 2015. godine.

Portal Analitika