Politika

DF će svojim putem nakon Nikšića

Predsjedništvo Demokratskog fronta donijelo je juče odluku da nakon lokalnih izbora u Nikšiću nastavi da samostalno politički djeluje bez usaglašavanja sa građanskom opozicijom, saznaje Pobjeda od više izvora iz te političke grupacije.
DF će svojim putem nakon Nikšića
Portal AnalitikaIzvor

Prema pouzdanim saznanjima ovog lista, takva odluka koja znači jednostranu organizaciju protesta će biti objelodanjena početkom naredne sedmice nakon što budu poznati rezultati akcije opozicije da što veći broj građana Nikšića ne izađe na lokalne izbore.

– Za takav pristup glasali su svi članovi Predsjedništva Demokratskog fronta. Nijesmo mogli više da tolerišemo ignorantski pristup takozvane građanske opozicije, koja ne odgovara na naše prijedloge i platforme – rekao je Pobjedi izvor iz vrha Demokratskog fronta.

Istovremeno, funkcioner Demokratskog fronta Predrag Bulatović najavio je, nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva, da će taj politički savez nakon lokalnih izbora u Nikšiću, koji su zakazani za 12. mart, organizovati proteste.

– U ovom haosu da li je bojkot dobar ili ne, nema više dileme, poslije nikšićkih izbora mi ćemo izaći sa jasnim stavom i tu nema velike diskusije. Prelazimo na viši nivo širokih protesta, koje vode političke partije. Ko neće, taj je sa Milom Đukanovićem – rekao je Bulatović.

Cilj vlasti je, prema njegovim riječima, da se ne ponove parlamentarni izbori i da se aktuelno stanje održi do predsjedničkih izbora 2018.

Govoreći o svojim daljim potezima, izvor Pobjede je rekao da nije dovoljan bojkot, već da kao dodatna snaga treba da svi zajedno, opozicija, nezadovoljne grupe ljudi, sindikati, strukovna udruženja izađu na ulice i ,,organizuju velike proteste“.

– Očigledno je da sva opozicija ne misli tako i mi ćemo krenuti svojim putem – zaključio je izvor. 

Pobjeda

Portal Analitika