Politika

DPS: Demokrate bi nokautom do vlasti u Herceg Novom

''Povodom izjave predsjednika Demokrata Alekse Bečića da je kompletna opozicija na prethodnim parlamentarnim izborima „nokautirala“ DPS u Herceg Novom, Opštinski odbor Demokratske partije Socijalista podsjeća da je DPS na tim izborima u Herceg Novom pojedinačno osvojio najviše glasova, a skoro tri puta više od Demokrata - govore iz DPS-a.
DPS: Demokrate bi nokautom do vlasti u Herceg Novom
Portal AnalitikaIzvor

''Govoreći žargonom ulice, o nokautima, uz paušalnu ocjenu o djelovanju DPS u našoj opštini, Bečić pokazuje ispod kog šinjela su se izvukle Demokrate, kao i da demokratski princip postoji samo u nazivu ove partije – kaže predsjednik Opštinskog odbora DPS Slobodan Radović Krušo.
On podsjeća da je DPS tokom prethodne dvije godine u vršenju vlasti u Herceg Novom ostvario 70 odsto svojih predizbornih obećanja'', navodi se u saopštenju. 

Kako dodaju, pokrenuti su veliki infrastrukturni radovi, kao što je izgradnja kolektora koja je kasnila dvije godine, privedena kraju. 

''Riješeno je pitanje snabdijevanja vodom, po prvi put bez ljetnjih restrikcija što je bila praksa za vlasti u Herceg Novom prethodnih 15 godina. Realizovane su brojne investicije izgradnjom hotela, motela, marina iako prethodna lokalna vlast, koja čini većinu sadašnje opozicije u Herceg Novom, na vrijeme nije donijela Prostorno urbanistički plan čiju izradu je sa mrtve tačke pokrenuo DPS. DPS u Herceg Novom je unaprijedio rad opštinskih organa uvođenjem Građanskog biroa, Sistema 48, standarda ISO 9001, kao i komunalne policije, obezbijeđen je besplatan prevoz za penzionere, sve sa ciljem da život građanima bude bolji i lakši'', ističe se u saopštenju. 

Kako se u saopštenju dalje navodi, DPS je radio i na jačanju međunarodne saradnje. 

''Po prvi put su stigla sredstva iz IPA fondova, donacije. Poboljšani su odnosi sa susjednim opštinama iz Republike Srpske i Hrvatske. Značajno je unaprijeđen kulturni život koji je Herceg Novi vratio na mjesto koje mu pripada i po tom osnovu što građani jako dobro prepoznaju. Pored ostalih, to su sve razlozi što je na parlamentarnim izborima prošle godine DPS još jednom osvojio najviše glasova i tako će biti i na majskim lokalnim izborima'', dodaje se u saopštenju.

Iz DPS-a dalje navode da navodi Alekse Bečića najbolji su pokazatelj da opozicija nema nikakav program razvoja. 

''Bečić nagađa da će na predstojećim majskim izborima u Herceg Novom opozicija odnijeti ubjedljivu pobjedu nad DPS-om. Najnoviji razvoj događaja u opštini pokazuje da ta opozicija nema nikakav program razvoja, i umjesto boljitka građanima, fotelje opštinske vlasti su im jedini cilj – poručuje Radović. Da li Herceg Novi treba da bude ring za nokaute, kako govori lider Demokrata ili opština u kojoj se lijepo i mirno živi uz stalni razvoj napredak i razvoj kako to Novljani zaslužuju, zaključio je Radović'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika