Crna hronika

Rasvijetljeno bacanje dinamita u Zeti: Uhapšen Podgoričanin

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su u kratkom roku identifikovali i lišili slobode L.A.(28) iz Podgorice koji je sinoć, kako se sumnja, bacio eksplozivnu napravu u dvorište M.L. u Berislavcima u Zeti.
Rasvijetljeno bacanje dinamita u Zeti: Uhapšen Podgoričanin
Portal AnalitikaIzvor

Kako iz UP navode, službenici CB Podgorica su sinoć oko 20 časova, obaviješteni da je u dvorištu kuće, u vlasništvu M.L u selu Berislavci u Zeti, aktivirana eksplozivna naprava.

''Policijski službenici CB Podgorica su odmah po obavještenju izašli na lice mjesta koje su obezbijedili do vršenja uviđaja. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. Uviđajem je konstatovano da dejstvom eksplozivne naprave nije nastala materijalna šteta izuzev kratera na mjestu na kojem je aktivirana ova naprava. Došlo se do saznanja da je u dvorištu ovom prilikom aktiviran dinamit'', navodi se u saopštenju.

Kako dalje naovde preduzete su operativne aktivnosti na terenu koje su veoma brzo dovele do identifikovanja osumnjičenog L.A, koji je lišen slobode iste večeri oko 2 sata ujutru.

''Sumnja se da je L.A. počinio ovo krivično djelo koje je, kako se sumnja, motivisano nesuglasicama koje su on i oštećeni imali u prethodnom periodu. Nadležni tužilac je događaj kvalifikovao kao krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija'', ističe se u saopštenju.

Osumnjičeni L.A. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo. Izuzeti tragovi sa lica mjesta su upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja

Portal Analitika