Svijet

Tramp: Obama je bio slabić kojeg su Rusi gazili osam godina

Predsednik SAD Donald Tramp optužio je svog prethodnika Baraka Obamu da je bio slabić u vezi sa Rusijom.
Tramp: Obama je bio slabić kojeg su Rusi gazili osam godina
Portal AnalitikaIzvor

- Osam godina Rusija je "gazila" predsjednika Obamu i postajala sve jača, uzela Krim i dodala rakete. Slabić! - napisao je Tramp na svom Tviter nalogu, pozivajući se na emisiju televizije "Foks njuz" u kojoj se raspravljalo o ovoj temi.

Ovo je samo jedna u nizu Trampovih grubih izjava o svom prethodniku. Prije samo nekoliko dana optužio je Obamu za prisluškivanje telefona u "Trampovoj kuli" tokom predizborne kampanje. Pored toga, optužio je Obamine ljude u Bijeloj kući da namjerno otkrivaju informacije kojima diksredituju Bijelu kuću.

- Koliko je nisko predsjednik Obama pao da mi prisluškuje telefon tokom svetog izbornog procesa. To je Nikson/Votergejt. Loš (ili bolestan) čovjek. Kladim se da bi dobar advokat mogao da napravi sjajan slučaj od činjenice da je predsjednik Obama prisluškivao moj telefon u oktobru, neposredno prije izbora - napisao je Tramp na svom Tviter nalogu.

Nakon Trampovih optužbi Bijela kuća je zatražila da Kongres, koji već istražuje mješanje Rusije u predsjedničke izbore 2016. godine, ispita i da li je administracija bivšeg predsjednika Baraka Obame zloupotrijebila svoje moći u vezi sa tom kampanjom.

Portparol Bijele kuće Šon Spajser saopštio je da je zahtjev uslijedio nakon "veoma uznemirujućih izvještaja" i izrazio zabrinutost zbog potencijalno politički motivisanih istraga uoči izbora.

- Predsjednik Tramp zahtjeva tu istragu, kao dio istrage o aktivnostima Rusije - rekao je Spajser.

Portal Analitika