Društvo

Sajam suvenira osoba sa invaliditetom u Mojkovcu- bez ijednog kupca

– Naši sugrađani su, u utorak veče, pokazali kakav stvarno odnos imaju prema osobama sa invaliditetom. Niko nije došao u Centar za kulturu „Nenad Rakočević“, na naš sajam suvenira proizvedenih u Socijalnom preduze- ću, u kojem evo dvije godine rade osobe sa invaliditetom, uz podršku Zavoda za zapošljavanje. Šta reći? Možete samo zamisliti koliko smo razočarani – rekao je predsjednik Udruženja hendikepiranih „Srce“ Duško Rakočević, u čijem sastavu i radi Socijalno preduzeće.
Sajam suvenira osoba sa invaliditetom u Mojkovcu- bez ijednog kupca
Portal AnalitikaIzvor

On kaže kako su javnost preko medija obavijestili o sajmu i pozvali sugrađane da dođu, i kupe nešto od toga što prave i tako im na djelu pomognu.

- U zgradi lokalne administracije ostavili smo veliki broj pozivnica, ali ni to nije pomoglo. Osim novinara, nekoliko osoba sa invaliditetom i njihovih roditelja, niko nije došao. Moram reći da su se naši sugrađani ovog puta propisno obrukali. Možda je to teška riječ, ali tako je – kaže Rakočević. On dodaje da su iz kompanije „Tara“ postupili korektno. Doduše, niko ni od njih nije došao, ali su obećali da će kupiti suvenire u vrijednosti 100 eura, što smatram pravom i konkretnom podrškom našem radu - kazao je Rakočević.

Pobjeda

Portal Analitika