Politika

Brajović: Slobodu uzimate za sebe

Na sinoćnoj završnoj konvenciji Socijaldemokrata u Nikšiću, na Sceni 213, lider te parije Ivan Brajović Nikšićanima je poručio da izađu 12. marta na izbore i svojim glasanjem dovedu talas socijaldemokratije i u ovaj grad.
Brajović: Slobodu uzimate za sebe
Portal AnalitikaIzvor

Ivan Brajović, lider Socijaldemokratske partije, poručio je građanima Nikšića da izađu na izbore, i da se ne obaziru na one koji im govore suprotno, jer tim putem uskraćuju slobodu izbora.

– Ovdje vas neki podsjećaju da ne bi trebalo izlaziti na izbore. Oni vam time uskraćuju slobodu izbora, u stvari, uskraćuju bilo kakav vid vaše slobode, a ja mislim, ako mogu da vam kažem da neko ko ima čast da vodi ove ljude, da veliki broj nas nije ni u svojoj partiji trpio neslobodu. Zato smo smogli snage da osnujemo novu partiju i zato smo pobijedili. Kad kažem pobijedili, onda vrlo precizno kažem zato što današnji državni organi Crne Gore, konstituisani poslije oktobarskih izbora prošle godine, u stvari promovišu ideje socijaldemokratije, i u stvari prate i onaj program koji smo mi predstavljali u kampanji tokom parlamentarnih izbora. Zato vam kažem da se ne povodite nekim politikantskim porukama, porukama koje govore o neslobodi izbora. Zamislite, o neslobodi izbora govore oni koji prijete snimanjem biračkih mjesta, a što je to, a kakav je to manir? To je manir voajera, da ne kažem neku težu riječ. Mi smo se uvijek držali onih gospodskih, viteških manira. Socijaldemokrate će svakako uvijek željeti da građani Crne Gore i Nikšića iskažu svoje mišljenje, izađu na izbore i glasaju za bilo koga. Zato nemojte, poštovani moji prijatelji, dozvoliti da vam iko, pozicija, opozicija, bilo ko drži pamflete o slobodi, jer slobodu uzimate za sebe i slobodno se izjašnjavate na tim izborima i zaokružite koga hoćete. Ja znam da kad imate ovakvu listu u ponudi, da je dvojka, broj 2, izvanredan izbor – naglasio je Brajović.

Prema riječima ministra prosvjete i potpredsjednika SDPa Damira Šehovića, Socijademokrate očekuju duplo bolji rezultat na ovim izborima u odnosu na oktobarske. – U Nikšiću ćemo na ovim izborima ostvariti duplo bolji rezultat nego što smo ostvarili samo par mjeseci prije na parlamentarnim izborima. U to ne treba niko da sumnja, jer smo prepoznati kao partija koja vodi stabilnu i dosljednu politiku, politiku koja je ostala privržena Crnoj Gori i vitalnim interesima. Drugi razlog je što imamo jasan i prepoznatljiv izborni program, što se ne bavimo drugima, već sobom. Imamo listu uglednih Nikšićana, na kojoj ima i mladih inženjera, uglednih domaćina, ljekara. Svoj optimizam temeljimo na činjenici da u Spasoju Vukotiću, uglednom nikšićkom hirurgu, kojeg svi Nikšićani znaju po dobrom, imamo čovjeka koji nas dostojno predstavlja – ocijenio je Šehović.

Nosilac liste Spasoje Vukotić rekao je da će se aktivno angažovati za dobrobit građana Nikšića, u sferi ekonomske politike, zdravstvene zaštite, socijalne pravde, i domenu dostupnijeg obrazovanja. Cilj je vratiti gradu stari sjaj, koji je nekada posjedovao.

Pobjeda

 

Portal Analitika